Se amerikansk Netflix, Amazon Prime, Hulu og kanskje snart HBO Go helt lovlig!

19/11/2014

Uncategorized

overplay

 

Vi nordmenn har fått oss en ganske bra Netflix etterhvert. Men fortsatt er det irriterende å vente et helt år etter serien har gått på TV i USA, og kanskje til og med er sesongen ferdig på TVNorge her hjemme i fedrelandet også, før den dukker opp på norsk Netflix.

Heldigvis er utvalget enda større på den amerikanske og engelske Netflixen, og med VPN-tjenester som NordVPN og IPVanish kan man nå utallige streamingtjenester som egentlig er geoblokket for oss nordmenn. I tillegg til nevnte Netflixer, så kan du se Amazon Prime, Hulu, BBC iPlayer, diverse sportskanaler og forhåpentligvis snart den amerikanske storkanalen HBO Go rett fra sofaen i Norge.

La meg ta deg gjennom et eksempel.

Jeg begynte i høst å se tv-serien Arrow, først fant jeg den på norsk Netflix og så sesong 1 der. Jeg ville selvsagt se sesong 2 når jeg nå hadde blitt hekta. Til min store glede så jeg at den amerikanske versjonen av Netflix hadde sesong 2. Jippi! Alt jeg trengte var å koble opp NordVPN min og dermed var det gjort. Det tok ikke lang tid før sesong 2 var slukt. Men jeg ser da til min store forferdelse at sesong 3 selvfølgelig ikke kommer fortløpende.

Hva gjør man da?

ARROW

Jeg sjekker nettsiden Can I stream It og finner ut at serien blant annet streames på Hulu. Jeg tyr til VPN-klienten, skaffer meg amerikansk IP-adresse og trenger ikke lenger lure i spenning på hvordan sesong 3 starter. Jeg kan selvfølgelig følge serien på TV2 Zebra en gang i uka, men er du som meg er tiden med å benke seg ned foran TVen til gitte tidspunkt heldigvis over.

Jeg bodde i mange år i utlandet og kom over NordVPN for å se norsk tv fra utlandet. Tror jeg aldri jeg har sett så mye vintersport med norske kommentatorer som da jeg bodde i utlandet, det fungerte rett og slett knirkefritt. Les mer om det her!

Heldigvis kan samme tankegangen brukes for å nå det store utland fra lille Norge. Selv har jeg brukt NordVPN lenge. Men også IPVanish er en tjeneste jeg anbefaler. Her er forskjellen mellom de to.

NordVPN:

Enkel software, god support og massevis av servere i Norge og resten av verden.
Jeg har brukt Overplay i 5 år. Det fungerer stort sett utmerket og har jeg noen problemer er supporten veldig rask og hjelpende.

IPVanish.com:

Er for de som trenger en mer utbredt tjeneste for flere enheter. IPVanish har egne apper for både Android og iOS, i tillegg til Windows og Mac (det har Overplay også). Mens Overplay er fokusert på å la deg nå streamingtjenester fra hele verden, er IPVanish en mer all-round VPN-tjeneste.

NRK Beta bekrefter for øvrig at dette er lovlig!

Å skaffe seg tilgang til Hulu Plus og Amazon Prime er ikke like enkelt som Netflix. Men prøv med free trial først og så er det egentlig bare å skaffe seg et amerikansk kredittkort, det er kun et enkelt Googlesøk unna.

Happy binge watching 🙂 

anti fatigue mats amazon