5 grunner til at Nokia Lumia 920 bør bli din neste mobil

07/02/2013

Mobil

nokia lumia 920 norge

Er du lei av å vente på Android-oppdateringen som aldri kommer til din mobil? Eller har du kanskje lyst til å ha en litt annen mobil enn alle de andre som har iPhone? Da er Lumia 920 mobilen for deg! Her får du 5 grunner til hvorfor.

wp_ss_20130207_00011. Windows Phone 8 

Windows Phone 8 er operativsystemet som faktisk fortjener den noe utslitte Apple-fanboy-frasen: «Det bare funker!» For det er nettopp det, det gjør – funker altså. Microsoft har såpass strenge krav til maskinvare at de klarer å leverer et operativsystem uten irriterende oppførsel. Apper åpner og kjører som de skal, innstillinger gjør det du ber de om og alt flyter fløyelsemykt av gårde.

Jada, det mangler noen apper, men bortsett fra det så er WP8 en fryd å bruke.

2. Den fantastiske skjermen – PureMotion HD+

Selv om navnet er flåsete så er skjermen glassklar. ClearBlack-teknologien som ga en veldig god fargegjengivelse på forgjengeren Lumia 900 er fortsatt med, men nå kombinert med PureMotion HD+ som skal gi helt jevn scrolling. Og det stemmer. Peiser man på, rundt om i WP8, er det aldri noe lagg. I tillegg er oppløsningen høyere enn den får på iPhone 5 og det gjør telefonen til en fryd å surfe og lese på.

I tillegg reagerer den på både på trykk og berøring, noe som gjør at du kan bruke telefonen med nordiske vinterkledde fingre. Og det uten å kjøpe jalla spesialvanter, vottene du fikk av bestemor til jul fungerer like bra som noe annet.

3. Kameraet

Det er vel liten tvil om at kameraet på Nokia Lumia 920 er av ypperste kvalitet. Det er faktisk så bra at det overgår mine kameraferdigheter, noe som igjen gjorde at det tok litt tid før jeg fikk dreisen på det. Det mangler en del av de kjente kameraappene, men man kan laste ned en del som kommer fra Nokia/Microsoft, som Panorama, Levende bilde, Kreativt studio og geniale Smartfoto –  som var redningen for meg.

Med Smartfoto tar man en rekke bilder rett etter hverandre og så kan man i ettertid velge det beste av dem. Etter det kan du endre på dette ene bildet og fjerne gjenstander eller endre ansiktsuttrykk. Så da kan man altså ha to bilder hvor to personer smiler på hvert sitt og så flytte smilet til den ene personen over på det bildet hvordan den andre også smiler.

4. Office og Skydrive

wp_ss_20130207_0002For meg er det ett under at det ikke flere som klager over det elendige tilbudet som finnes av Office-kopier på Android og iOS. I WP8 følger Officepakken med og fremstår som en av de bedre mobilappene der ute. Punktum.

Word, Excel, Powerpoint er alle veldig gode. I tillegg er One Note kanskje hakket bedre og er en av mine mer brukte apper. Når alt av Office-filer og bilder i tillegg automatisk lagres i Skydrive er integrasjonen mellom telefon og datamaskin veldig enkel å ha med å gjøre.

5. Det breske designet og de festlige fargene 

Jeg har skrevet om designet før, men jeg klarer ikke å slutte å digge det. Det er en fargerevolusjon på vei inn i mobilmarkedet og ingen er dristigere enn Nokia. Billigmodellen Nokia Lumia 620 kommer til å komme i en rekke fargekombinasjoner, med utskiftbare deksler – en ide som har vært stor suksess for Nokia tidligere.

Utformingen til Nokia Lumia 920 er industriell design på sitt ypperste og tiltrekker seg oppmerksomhet fra mange kanter. Fortsett sånn Nokia!

BONUS! Trådløs lading

Jeg har ikke fått testa den trådløse ladingen enda, men det kribler jo i teknolicious-magen bare ved tanken 🙂

Nokia Lumia 920 fåes for rundt kr 4.500 i skrivende stund. For eksempel hos MPX.no

, , , , , ,
anti fatigue mats amazon