Mitt internettforbruk i 2012

27/01/2013

Apps, Data, Internett, Kommentar

logoer

Noen ganger kan det være vanskelig å følge med hvor mye de små summene man legger igjen på diverse internettsider faktisk utgjør i det store og det hele. En app her, en film der og et par årsabonnement kan monne litt. De digitale kjøpene er mindre håndgripelig enn andre varer du kjøper og det kan fort bli vanskelig å beholde oversikten. Jeg har gjort et forsøk på å samle alle de små og store internettkjøpene mine, av både digitale varer og tjenester. Under finner du oversikten:

nettutgifter

 

Det er 7 punkt på lista. Mye mulig jeg har flere utgifter, men de har jeg ikke klart å finne/huske. Øverste halvdel er typiske abonnementer. Og de to øverste kunne jeg ikke sett for meg å leve uten. Spotify er fantastisk og er en modell til etterfølgelse for andre typer innholdsleverandører. Prisen på kr 99 i måneden er helt forsvarlig og jeg hadde nok betalt det dobbelte også.

Videre er det OverPlay VPN som gir meg som eksilnordmann muligheten til å surfe nettet som om jeg satt i Norge. Da kan jeg se norsk tv fra utlandet og samtidig surfe nettet med et ekstra lag med sikkerhet. Servicen er upåklagelig og jeg har sjeldent vært borti noe som fungerer så optimalt.

Her kan du lese mer om hvordan jeg ser norsk tv fra utlandet

Og når OverPlay fungerer så godt som det gjør seiler TV2 Sumo opp som et godt alternativ for TV iforhold til de kanalene jeg har tilgang på her jeg bor. Og i den pakka får jeg også med meg full dekning av Premier League, noe som kommer godt med når man er så fotballinteressert som meg.

Usenet bruker jeg til å automatisk få lastet ned de siste tv-seriene. Det kan du lese mer om her.

Da gjenstår appene. Jeg hadde trodd det skulle være mer i det store og det hele, men en rask gjennomgang viser at det ikke setter deg voldsomt tilbake selv om du kjøper deg noen av premium-appene også. Som teknologiblogger må jeg naturligvis kjøpe noen ekstra apper jeg kanskje ikke hadde kjøpt sånn «helt på privaten». Men når jeg ser totalen for appene nå så ser det ut som lommeboka skal overleve 🙂

At jeg totalt kommer ut med kr 4.523,- på et år er nok litt mer enn jeg trodde. Men det er også grunnen til at jeg skriver dette innlegget. Det ante meg at alle de små bekkene faktisk lagde en stor å. Det er faktisk 377 kroner i måneden, men samtidig ser jeg ikke for meg at jeg kvitter meg med noen av tjenestene iløpet av 2013. Snarere tvert imot.

I 2013 er det et par alternativer som dukker opp som mulig nye kostnader. I første rekke står nok streamingtjenestene HBO og Netflix. Jeg prøver HBO gratis nå, men har ikke sett mange episodene ennå. Den berømte tidsklemma skal ha sin del av skylden der, men om jeg skal betale for noe er det mulig jeg går for Netflix først. Jeg kjører også prøveversjonen av Office 2013 nå og regner med at jeg kommer til å hoppe på betalingsmodellen som jeg har skrevet mer om her, når den blir tilgjengelig.

Hvordan ser ditt forbruk ut? Hvilke nye tjenester kan du komme til å betale for i 2013?

, , , , , ,
anti fatigue mats amazon