Et stykke fristende Windows 8-hybrid fra Asus! Dette er Transformer Book

18/01/2013

Data, Nyheter

TX300_30

På en iskald fredag ettermiddag dumpet det plutselig ned en meget varmende pressemelding fra den nordiske presseavdelingen til Asus. Firmaet fra det fjerne østen har nemlig skrudd sammen det lekreste og mest interessante forsøket på en Windows 8-maskin jeg har sett til nå og den kommer til Norge ganske snart. Asus Transformer Book er navnet og kan friste mang en PC-kjøper. Om lommeboka er dyp nok da.

Er årets beste laptop allerede lansert?

Asus Transformer Book TX300

Asus Transformer Book er utstyrt med disse spesifikasjonene:

  • 13.3″ nettbrett m/tastaturdokk
  • 1080p Full-HD IPS skjerm
  • 128GB SSD i nettbrettet
  • 500GB HDD i dokken
  • 3. gen Core i7
  • 4GB RAM
  • HD front kamera
  • Bakbelyst tastatur
  • Windows 8/ Windows 8 Pro

Capture

Transformer Book TX300, som er  det fulle navnet, er en videreføring av Transformer-nettbrettene som har vært noen av de mer vellykkede Android-brettene de siste årene. Ideen om å kunne «snappe» på et tastatur på nettbrettet når det trengs er for min del genial. Noen ganger er det deilig å sette seg i sofaen mens man surfer kun med fingerberøring, mens andre ganger trenger man å plassere PCen på bordet foran seg og hamre i vei på tastaturet.

Designet ser upåklagelig ut og tidligere Transformer-produkter har vært av god kvalitet. Noe av det beste med denne versjonen er at tastaturet ikke bare inneholder ekstra batteri som kan lade nettbrettet, men også en harddisk med 500 GB ekstra lagringsplass. I tillegg har Asus laget en funksjon hvor du kan koble fra den ekstra harddisken og portene på siden av dokken for å spare ytterligere batterikapasitet. Dette skal hjelpe såpass mye at du går fra 5 til 8 timers batterilevetid.

Hver av seg er nettbrettet og dokken henholdsvis 11.4 mm og 12 mm på det tykkeste. Det er et par millimeter tykkere enn den siste iPaden og de veier begge 950 gram hver. Mobile greier altså.

Herligheten blir å finne i norske butikker en gang i mars. Prisen blir kr 10.990 og så kan du legge på en tusenlapp om du ønsker Windows 8 Pro. Billig er den ikke, men den er kanskje verdt det.

Fristet? Del dine meninger om denne og andre Windows 8 – maskiner/nettbrett/hybrider i kommentarfeltet under!

, , , ,
anti fatigue mats amazon