Nokia Kart gjør Lumia-telefonene til din beste reisekamerat

06/01/2013

Apps, Mobil, Test

wp_ss_20130106_0001

Jeg har tilbrakt noen gode dager i New York i juleferien. Det har ført til to ting, færre innlegg på bloggen og at mitt forhold til Nokia Lumia 920 har godt fra godt til veldig bra. Telefonen var et unikum blant Androider og iPhoner i reisefølget. Mange snakker om kameraet til Lumia 920, det er veldig bra, på denne turen var det faktisk bedre enn fotografen. Men funksjonen som utmerket seg aller mest var Nokia Kart. 

One map to rule them all

wp_ss_20130106_0002Faktisk er Nokiakartet så godt at et sted på Subwaylinje E ble min veldesignede, gule Lumia 920 utropt til turens viktigste deltaker. Når jeg «satte opp» telefonen før jul var en av tingene jeg gjorde å laste ned noen av de kartene jeg visste jeg vil bruke mye. Deriblandt var selvsagt New York.

Jeg var spent på hvordan det ville bli å bruke karttjenester, lokasjonstjenester og andre funksjoner som Siri og Google Now når jeg var i verdensmetropolen NYC. Siri tar store steg i USA iforhold til Norge. Det samme gjelder Google Now. Men det føles fortsatt litt rart å snakke til mobilen, spesielt når du må gjenta ting gang på gang. Da er det enklere å åpne Nokia Kart og skrive for eksempel pizza. Ikke trenger du å være tilkoblet WiFi eller svette penger igjennom dyre roamingkostnader heller, for Nokia Kart finner raskt frem de nærmeste pizzasjappene iforhold til din GPS-posisjon.

wp_ss_20130106_0003Det nedlastede kartet lagrer informasjon lokalt om spisesteder, butikker, points-of-interest og kollektivtrafikklinjer. For live rutetider har Nokia en egen app som fungerer i mange byer verden over. Den trenger dog internettilgang for å skaffe oppdatert informasjon.

Kartet var raskt til å finne min posisjon i byen, gir deg gode indikasjoner på hvor lang tid det tar å gå, kjøre eller bruke kollektivt for å komme deg fra A til B. Men det er verdt å merke seg at man gjerne går litt fortere enn den tidsberegningen man får på gangavstander.

Ikke alle punktene som kartet mente var riktig, slik som den ene Shake Shack (burgerjoint som anbefales på det aller varmeste) på bildet til høyre viste seg å være korrekt. Men det var heller unntaket enn regelen.

På alle Nokia Lumia-telefonen

Selv om Nokia Kart ser stunning ut (som norske amerikanere sier) på den lekre skjermen til 920 er appen like god på alle Lumia-mobilene. Legger du til navigasjonsappen Nokia Kjør i tillegg så har du nok kjøpsargumenter for mange.

Selv om kartet ikke er en Lumia 920-eksklusiv funksjon valgte jeg å dele om min gode erfaring med løsningen som en viktig del av min test av telefonen. Les gjerne også om hvilke følelser det industrielle designet gir. Følg med på teknolicious.com, Facebook eller Twitter om du er interessert i flere oppdateringer 🙂

, , , , ,
anti fatigue mats amazon