Lumia 920: Industriell design til å bli kåt av

16/12/2012

Mobil, Test

nokia lumia 920 design

Nokia Lumia 920 er per dags dato den telefonen som vekker mest opphisselse i mitt designhjerte. Det er mulig dette innleggets tittel er av det tabloide slaget, men det er det ikke veldig langt fra sannheten. Lumia 920s utførelse er så taktil, grundig og solid at telefonen vekker oppmerksomhet og folks ønske om å ta på den, mer enn hos noen annen mobil jeg har vært borti.

Denne telefonen er i bunn og grunn et stykk hardplast med et stort hull i midten der det er plass til en nydelig skjerm. Det er 2 skruer som holder det hele sammen, samt hull til de fire knappene, kameraet og ladeåpningen. Resten er en solid blokk med plastikk som gir denne telefonens byggekvalitet toppkarakter. 

Oppsiktsvekkende 

Selv om denne telefonen vel er det motsatte av hva jeg argumenterte for da jeg lekte med tanke på en iPhone Mini så tar den kaka over telefoner i den motsatte størrelseskategorien. Da jeg åpnet den blå esken med testtelefonen og fikk vippet den ut av den lille krybben den lå i fikk fingrene kjenne en telefon av ytterste klasse når det kommer til byggekvalitet og design.

Telefonen er tung som pokker, iallefall til å være en telefon. Men det gjør meg bare glad. Den veier jo bare 185 gram så det er jo ikke til å bli skeiv i ryggen av. Det er enkelt og greit et ekstra punkt som bidrar til følelsen av at det er godt utført design fra finnene i Nokia.

Testtelefonen jeg har fått låne av Nokia er av den «freshe» typen, nemlig så gul som man får den,  med noen tilhørende ørepropper som fungere som en lysende veiviser ned i bukselomma. Fargen er oppsiktsvekkende men også appetittvekkende. Men skulle jeg valgt så hadde det nok blitt denne sorte eller grå versjonen på meg. Den matte utførelsen frister meg enda mer.

Designsjef Marko Ahtisaari

Nokias designsjef Marko Ahtisaari snakker med stor innlevelse om hvordan han og teamet virkelig har utviklet Lumia-serien til et mesterverk designmessig.

, , , , ,
anti fatigue mats amazon