Hvorfor iPhone mini kan bli en suksess

19/11/2012

Kommentar, Mobil

Jeg er en ingen stor fotofikler, men jeg har forsøkt illustrere hvordan jeg ser for meg en ideell iPhone mini kunne sett ut. Størrelsesmessig.

Ok, jeg vet det er lenge siden det var seriøst snakk om en iPhone mini, men her om dagen slo det meg at ideen er noe jeg kunne falt for.
For endringen i mobilmarkedet er klar. The bigger the better! Selv Apple hoppet på toget med den forstørrede skjermen på iPhone 5. Jeg er ikke noe bedre selv, bildet under viser hvordan jeg har fått mindre og mindre plass i bukselommene ettersom jeg har byttet mobil de siste årene. Kanskje det er på tide å tenke litt motsatt?

HTC Wildfire, LG Optimus 2X, Nokia Lumia 900

Det var iPad minien som fikk meg til å tenke. Her har de i praksis tatt iPad 2-innmaten og skjermen (selvfølgelig noen tommer mindre) og laget et billigere (ikke billig) 7-tommers nettbrett. Hvorfor ikke gjøre det samme med iPhone? Ta innmaten fra iPhone 4, velg en formfaktor og oppløsning som gjør det enkelt å opprettholde støtte for de samme appene som er tilgjengelig nå. Og så kan man ende opp et sted mellom 2.7 og 3.2 tommer diagonalt over skjermen.

Fordelen er selvsagt portabiliteten. Det er enkel fysikk; en liten ting er enklere å få med seg enn en stor ting. For noen er ikke størrelsen et spørsmål, mange jenter har ikke mobilen i bukselomma uansett, men jeg tror at en iPhone mini kunne blitt både sexy og elegant.

Jeg er ingen superbruker av smartmobilen min, og nettopp derfor er iPhone mini perfekt for meg. Jeg leser nyheter, sjekker Twitter og Facebook på bussen, spiller litt når jeg sitter på do (akkurat som ikke DU gjør det og) og selvsagt ringer og sender SMS. Resten av tiden har jeg stort sett iPaden min tilgjengelig. På jobb har jeg ikke tid til å drive med mobilen, på skolen har jeg iPaden, det samme gjelder hjemme i sofaen.

Mine erfaringer med HTC Wildfires dårlige 3.2 tommer skjerm er at den var mer enn stor nok til mitt bruk. De gangene jeg trenger en større skjerm har jeg uansett enten en PC eller iPaden i nærheten, men til litt tvitring og en epost eller to er den skjermstørrelsen god nok. Det jeg vinner på det er nemlig mye mer verdt.

En liten iPhone mini bør nemlig være mange hakk billigere enn storebroren. Tar vi utgangspunkt i prisforskjellen mellom iPad 2 og iPad mini, som jo er ganske likt utstyrt, er forskjellen kr 400, iPad 2 koster kr. 2990 mens iPad mini koster 2590. Fører vi samme tankegang der iPhone mini er basert på iPhone 4, kan vi plassere iPhone mini prisen 400 kroner under iPhone 4 prisen. Da ender vi på kr 2490. Det er en meget overkommelig pris.

For meg ville en iPhone mini vært perfekt. Den er mye mindre sjenerende i bukse- eller jakkelomma, den er billig og den utfører alle mine oppgaver på en tilfredsstillende måte. Skjermen ville vært liten, dermed også teksten, men jeg har fortsatt synet mitt med meg og skulle oppgaven som skal utføres uansett være så omfattende at det ville blitt et problem med den lille skjermen er iPaden eller PCen min aldri langt unna.

Noen ville kanskje stusse, eller til og med irritere seg, over at jeg kun snakker om en liten iPhone og ikke en Android eller WP 8 telefon, men for mitt formål med en liten mobil ville iPhone vært det beste valget. De har generelt bedre batteritid, god, taktil byggekvalitet og for øyeblikket liker jeg iOS som en idiotsikker løsning på telefonfronten bedre Android. Selv om jeg har plassert begge føttene mine i WP 8-leieren enn så lenge. Verdt å nevne til slutt: WP 8 ville fungert dårligst av de 3 OSene på en mini telefon. (Det er vel også faste forventninger til størrelse og oppløsning fra Microsoft sin side for WP 8).

Hva med deg, savner du også tiden da mobiltelefonen skulle være så liten som mulig? (Ja Nokia 8210, jeg sikter til deg)

, ,
anti fatigue mats amazon