Nye Office 2013 forandrer på mer enn designet

14/10/2012

Apps, Internett

En gang tidlig på nyåret slippes Microsoft Office 2013. Jeg har lenge vært en stor fan av Office 2007, og hadde ingen grunn til å oppdatere til 2010 når den kom. Men nå som Windows 8 og Windows Phone har introdusert den nye designstilen som tidligere ble kalt Metro har også Office fått seg en ansiktsløftning. Dog er ikke en ansiktsløftning nødvendigvis grunn nok for meg for å bytte ut gode gamle Office 2007, men de nye detaljene samt at mine lisenser for Office 2007 er brukt opp gjør at Office 2013 blir mitt valg når jeg oppgradere til en Windows 8-maskin.

Det som er spennende er at Microsoft satser på nye prismodeller.

Ønsker du en titt på noe av det nye Office kan by på? Sjekk ut videoen under:

Er du interessert i mer enn en video? Last ned en prøveversjon av Office 2013, da vel. Du finner den her og jeg har nå brukt den noen uker uten å ha støtt på noen problemer. Anbefales om du er villig til å muligens ofre litt stabilitet mot å få teste rykende ferske Office 2013.

 

Prismodellene: 

Microsoft prøver seg på en ny vri for å lokke til seg enda flere salg. De satser nemlig på to prismodeller. Den første er den klassiske, forholdsvis dyre engangsprisen. Mens den andre modellen er en mer abonnementsbasert versjon der du betaler $99 for et år. Så for rundt kr 600,- vil du kunne bruke den vanlige Office Home-pakka på opp til 5 PCer eller Macer i husholdningen. Den modellen kalles Office 365 Home Premium.

I tillegg til de vanlige applikajsonene Word, Excel, PowerPoint  og etc. får du tilgang til alle filene dine i nettskyen, sammen med nettversjoner av de samme programmene. For eksempel Word kan strømmes til en annen PC enn den du bruker. Du kan logge inn med din bruker og få alle instillingene slik du liker dem.

Samtidig slenger Microsoft med 20GB til for lagring på din personlige SkyDrive. Og om ikke det var nok vil en 365 Home Premium-pakke også gi 60 minutter med Skype-samtaler i måneden.

Hva tenker du om disse prismodellene? Er du villig til å «abonnere» på Office? Er prisen passe? 

Kilde: Microsft Blog 

, , , , ,
anti fatigue mats amazon