Hva iPhone 5 IKKE har!

12/09/2012

Kommentar, Mobil

Det er nesten umulig å ikke la seg rive med av Apples glossy, gjennomførte presentasjoner og videoer. Selv om noen sikkert har lært seg å ikke bli lurt like lett lengre er det fortsatt veldig mange av oss som tenker i løpet av timene etter et Apple-jippo, som da iPhone 5 ble lansert, at: «Jeg MÅ ha den!»

Men når følelsene roer seg og man setter seg ned og begynner å ordne opp i tankene og  man klarer å lese litt mellom de velpolerte linjene til Apple er det faktisk en hel del iPhone 5 mangler i 2012-versjonen av smarttelefonmarkedet. 

Konkurransen er mye hardere 

Konkurranse er unektelig blitt hardere for iPhone og skal du sette iPhone 5 opp mot dagens andre toppmobiler er det nødt til å bli disse: Samsung Galaxy SIII og Note II, HTC One X, Galaxy Nexus og Nokia Lumia 920. Dette er fire Android-telefoner mot en Windows Phone og en iPhone, det er vel ikke så langt unna fordelingen i markedet heller.

Fortsatt ikke NFC eller trådløs lading? 

Apple var en gang helt ledende på innovasjonsfronten.  Man satt spikret til livebloggene for å få med seg hva for noe sjukt Apple hadde stelt i stand nå. Dessverre er det ikke like lett for Apple å imponere lengre. Konkurrentene har gjerne det samme eller bedre på plass allerede. Forrige gang kom Siri som en positiv overraskelse. Men hva med denne gangen? Passbook? 4-tommer skjerm?

Samtidig dropper Apple nyskapende, ledende teknologi som NFC og trådløs lading. Jeg hadde virkelig trodd at Apple kunne ha dratt  en lekker ladekrybbe, med navnet iHub e.l., opp av hatten, men neida. Kun en ny kontakt (mer om den siden). Heller ikke NFC, Near Field Communication, var på plass. Jeg gleder meg til dette er skikkelig på plass i infrastrukturen i samfunnet, men Apple ønsker tydeligvis ikke å være med på leken denne gang. Til gjengjeld kan man nevne at alle Windows Phone 8-mobiler MÅ være utstyrt med NFC.

Ei heller var Bluetooth 4.0 på plass i iPhone 5.

Hva er A6, og bare 4 tommer? 

iPhone er utstyrt med Apples A6-chip. Den er ifølge Apple selv 2 ganger rasker og den har en 2 ganger bedre grafikkbrikke. Men 2 ganger bedre enn hva? Apple er tydelig hemmelighetsfulle rundt selve maskinkraften i maskinvaren de serverer. iPhone 4S hadde kun 512MB RAM, iPhone 5 var ryktet å få 1GB. Hvor mye det ble til slutt vet jeg ikke. Gjør du?

Det virker som det største salgsargumentet til Apple er den nye STORE skjermen. Men den er kun på 4 tommer. Midt i blinken for noen, en del for lite for mange. Andre suser av gårde, Apple legger på 0,5 tommer.

Fortsatt ikke micro-USB? 

Den nye pluggen til iPhone 5 og andre nye iProdukter heter Lightning. Stilig navn forsåvidt, men hvorfor Apple, hvorfor kan ikke dere også bruke micro-USB som alle andre? Jeg skjønner at dere gjerne vil fylle butikken deres med iPhone-spesifikt tilbehør og det er sikkert en millionindustri dere ikke vil gi opp uten videre. Men det plager oss forbrukere noe voldsomt!! Mon tro om det kommer en dag Apple ikke kan velge en helt annen plugg enn alle andre uten å virkelig måtte bite i det sure eplet!?

Til slutt er det nok ikke lengre hardware som bestemmer hvilken mobil man velger, og iOS 6 kan nok virke trygt for mange. Men jeg har en følelse av at den gemene hop begynner å bli lei av de samme ikon-fylte skjermene. På tide å sjokkere litt på operativsystemfronten Apple? Siden dere ikke lengre er spesielt ledende på maskinvare.

Ble du imponert av Apple og iPhone 5? Lyst til å bytte til noe nytt? Eller har du aldri eid, eller kommer til å eie en iPhone? Del dine meninger i kommentarfeltet under. 

, , ,
anti fatigue mats amazon