Apple feiler sjelden, men blir iPhone 5 litt kjedelig?

10/09/2012

Apps, Mobil, Nettbrett

Onsdag 12. september er dagen Apple-fans, teknologientusiaster og presentasjonsnerder har ventet på en god stund. Apple-jippoer er stas. Jeg gleder meg alltid veldig, selv om jeg allerede vet at jeg ikke skal ha noen av produktene Tim Cook & co. skal vise frem. Men akkurat denne gangen har det lekket litt for mange rykter. Og jeg liker dem ikke. Ryktene er både kjedelige og dårlige. Bare se på det her: 

Teknolicious skal i samarbeid med Nettavisen og  Side3 liveblogge fra iPhone-eventet. Få med deg all moroa fra kl 19, 12. september.

«Nytt» design

 Apple ser ut til å være glade i tradisjoner, ihvertfall har mange av oss teknologibloggere nå bestemt oss for at vi har knekt koden og etter at både iPhone 3G og iPhone 4 fikk så og si like etterfølgere i henholdsvis 3Gs og iPhone 4s er det nå duket for et nytt design. Men de relativt sikre ryktene viser kun en litt lengre, litt tynnere (og litt styggere?) versjon av iPhone 4-designet. Seriøst Apple? Er det det beste DERE klarer? Design er en av Apples aller største styrker og så skal de nå lansere en så liten oppgradering av et to år gammelt design? Det følger visse forventninger med det å være best i klassen på et såpass viktig punkt. Bare se til HTC One X og Nokia Lumia-serien. Det har skjedd en spennende utvikling på dette området som Apple i det minste kunne latt seg inspirer litt av.

Ny plugg

Neste punkt som får meg til å rynke på nesa ved iPhone 5 er den nye pluggen, porten eller hva du vil kallen den. At den gamle er i største laget er greit, men antallet duppedingser med den klassiske «iPod-pluggen» der ute er ekstremt høyt. Hva skal man nå bruke disse til? Det går rykter om overganger, men det skal løses på en så elegant måte det, om det ikke bare er for lure de mest Apple-troende.  Og hvorfor kan dere ikke gjøre som resten av mobilprodusentene, bruke den gjeldende micro-USB-standarden. Jeg, og alle andre med en anelse forretningssans forstår jo valget, som den markedslederen Apple er, kan gjøre. Men det irriterer nok ikke bare meg.

Litt raskere maskinvare, en ekstra rad ikoner, that’s it?

Apple er noen fantastiske selgere, jeg elsker å la meg «lure» når Apple kjører i gang sine best show under lansering av iPad, iPhone og Mac. Men om alt vi får se på onsdag er litt forbedret maskinvare, det er vel snakk om en A5-chip og dobling av minne til 1GB RAM, og en skjerm med plass til en rad ikoner til så er ikke det nok.

Jeg sier ikke at en iPhone 5 ikke vil være fullverdig, og veldig god, smarttelefon som de ikke kommer til å selge millioner av. Men designet er så og si det samme, iOS 6 er ikke særlig spennende og en skjerm med plass til en rad ikoner til slår ikke meg i bakken. Ryktene, som pleier å stemme veldig bra kun 2 dager før presentasjonene, viser meg rett og slett en kjedelig iPhone!

Men så er det jo allikevel litt spennende da. Kommer iPad Mini allerede nå? Har iPhonen en sjuk funksjon som kommer til å endre gamet på nytt? Det err nettopp denne forhåpningen om at Apple igjen skal sjokkere litt som gjør at jeg benker meg klar på onsdag kl. 19.

Teknolicious skal i samarbeid med Nettavisen og  Side3 liveblogge fra iPhone-eventet. Få med deg all moroa fra kl 19, 12. september.

, , , , , ,
anti fatigue mats amazon