Lumia 900: Pros and Cons

02/07/2012

Apps, Mobil, Nyheter

Nå har jeg hygget meg med en Nokia Lumia 900 et par ukers tid. Nokias supertelefon er noe av det mer unike innen dagens smarttelefoner og med erfaring fra både Android og iOS er det interessant for meg å sette opp det vi nordmenn kaller en liste med Pros & Cons for denne smarttelefonen som er litt annerledes.

Slik rangerer jeg fordeler og ulemper ved Nokia Lumia 900:

Cons

Jeg starter alltid med det kjipe for å spare det beste til slutt. I dette tilfellet er det snakk om de tingene som trekker ned ved Nokia Lumia 900.

  • Windows Phone 7.5s begrensninger
  • Ikke mulighet for eksternt minnekort
  • Kan ikke brukes som USB-minnepinne
  • Noe svak oppløsning på skjermen

Nokia Lumia 900 er utstyrt med Windows Phone 7.5, et operativsystem for mobil jeg lenge har vært spent på å utforske. Jeg liker designet og jeg gleder meg til å se hvordan det vil utvikle seg når versjon 8 kommer til høsten. I stedet for Windows Phone 8 vil de nåværende Lumia-telefonen til Nokia få WP 7.8, som inneholder mange av nyhetene som kommer i WP 8.

WP 7.5 har en stor bakdel i forhold til de to største konkurrentene. Ja, du gjettet riktig, det er snakk om app-utvalget. Personlig savner jeg f.eks Runkeeper, men det skal nevnes at Windows jobber beinhardt med å få flere utviklere til å utvikle for deres mobilplattform, og utvalget har nå vokst seg til over 100.000 apper i Marketplace.

Et annet irritasjonsmoment som sitter sterkt igjen etter noen uker med WP på Lumia 900 er at det kreves flere tastetrykk enn nødvendig for å komme frem dit man vil. Det kan kanskje høres ut som en merkelig klage, men ett tastetrykk der og to her vil tilslutt bli fryktelig mange. Microsoft har et stort forbedringspotensiale på dette punktet.

Et annet merkelig valg fra Nokia er at det ikke lar seg gjøre å bruke et eget eksternt minnekort, sammen med det faktum at jeg ikke kan bruke mobilen som en masselagringsenhet (á la en minnepinne). Dette bør endres!

Nokia Lumia 900s skjerm er ganske god. Utendørs og i sollys er den veldig god, se gjerne Vistnes sin test her. Dessverre er oppløsningen noe lav på en så stor skjerm som 4.3″. Dette er riktignok ikke Nokias feil ettersom WP 7.5 ikke tillater en høyere oppløsning enn 800×480.

 

Pros

Heldigvis er det veldig mye bra med Nokia Lumia 900. For listen over proseller grunner til at du burde velge denne mobilen som din neste telefon er lang. Her er noen:

  • Utrolig design
  • Windows Phone 7.5
  • Optimalisert og rask
  • Nokias egne apper
  • Office-appen
  • God batteritid

Det er umulig å komme utenom Nokia Lumia 900s design. I et mobilmarked dominert av trauste, mørke og firkantede mobiler er Lumia 800 og 900 et veldig friskt pust. Kombiner det med det gode designet på Windows Phone så har du en mobil som tiltrekker seg mye positiv oppmerksomhet.

WP 7.5 tilbyr deg som bruker et brukervennlig operativsystem. Om jeg hadde gitt en WP-telefon til min mor hadde jeg ikke forventet å bli nedringt med spørsmål om det ene og det andre. Akkurat det er min lakmustest på at et teknologisk produkt er brukervennlig og lett å sette seg inn i. Og når jeg er så vant med diverse Androidmobiler som ofte sliter litt med at det henger og hakker er det en nytelse å bruke Lumia 900 dag ut og dag inn.  WP 7.5 arbeider silkemykt og uten fartsdumper på denne Nokia-telefonen.

Et annet viktig kjøpsargument er Nokias egne apper. Vi snakker selvsagt om Nokia Kjør, Kart og Musikk, disse har jeg skrevet et eget innlegg om, som du finner her. 

Også Office-appen er av såpass høy kvalitet at den er verdt å nevne alene. Uten sidestykke den beste office-appen jeg har sett på nettbrett eller mobil til nå. I appen kan du enkelt lese, redigere, lagre og maile word, excel og powerpoint filer i en meget velfungerende app.

Til slutt vil jeg nevne batteritiden som et siste positiv punkt for Nokia Lumia 900 i denne sammenligningen. Selv har jeg lenge vært en Androidbruker og har alltid vært vant til å lade hver eneste natt. Med Lumia 900 har jeg stort sett klart meg helt fint med lading annenhver natt. Og da vil jeg legge til at jeg mer en probruker enn noe annet når det kommer til mobilbruk. Konstant synkronisering, surfing, FM-radio og litt spilling er noe av det som preger en mobildag for meg, men likevel har jeg som oftest et sted mellom 55 og 60% batteri igjen når det klokka bikker leggetid.

Vinn din egen Nokia Lumia 900 

Jeg har helt forelska meg i Lumia 900, og jeg anbefaler dere som lar dere friste å sjekke ut diverse konkurranser for å vinne din egen. Spesielt Batman-versjonen du ser på bildet over er jo rimelig rå. Konkurransene under er det Nokia selv som arrangerer.

Vinn Batman Limited Edition-versjonen her

eller

vinn din egen Lumia 900 ved å være Amazingly Fast her.

, , , , , , ,
anti fatigue mats amazon