Ja, den var verdt å vente på! Dette sier de første testene om den nye Macbook Pro med Retina Display

13/06/2012

Data, Nyheter, Test

To av de største teknobloggene i USA har i kveld norsk tid postet sine reviews av Macbook Pro-en som ble lansert mandag. Dommen fra The Verge og Engadget virker klokkeklar, dette er fremtiden innen bærbare! Lynraske og energieffektive prosessorer, bedre tilkoblinger og, selvsagt, en helt rå skjerm. Skal du investere i en ny Macbook i dag er det nok ingen tvil: ligg unna den gamle modellen!

Ivy Bridge er på plass 

Innmaten til den nye Macbook Pro har fått to veldig viktig oppgraderinger. Først og fremst har den mye omtalte Ivy Bridge prosessor-serien til Intel, naturlig nok, tatt veien inn i Apples nye bærbare. Både i den nye Pro, men også i den nye Macbook Air. Den andre oppgraderingen er flash lagring. Kombinasjonen av disse gir en lynrask og energieffektiv datamaskin som også starter veldig fort, The Verge skriver at oppstarten tar kun 17 sek.

Endelig HDMI 

Apple har alltid vært litt rare med sine tilkoblinger. For eksempel Mini Display Port for ekstra skjermer og Firewire for overføring. Dette er nå heldigvis byttet ut med 2xUSB 3.0 porter og en HDMI port (endelig!).

Tilkobling til annen skjerm med HDMI skal fungerer utmerket og overfører både lyd og bilde.

Retina=rått 

Bildet fra The Verge viser tydelig forskjellen på den gamle og nye skjermen

Kanskje det største salgsargumentet for Apple er nok Retina Display-begrepet deres. For Macbook Pro innebærer det en oppløsning på 2880×1800. Det er mye, veldig mye. Anmeldelsene til The Verge og Engadget er begge tydelige på to ting når det gjelder skjermen. Skjermen skal være fantastisk vakker. Men det er kun noen av Apples egne programmer som er optimalisert for den nye skjermen, det vil derfor ta litt tid før alle appene til OSX ser bra ut med den nye oppløsningen. Faktisk ser de dårligere ut enn på den nåværende Macbooken.

Dette forventer testerne at vil endre seg forholdsvis hyppig med salget av mer høyoppløste skjermer.

Begge testene konkluderer med at den nye skjermen, den nye prosessoren, mer RAM, rask flash-lagring, bedre tilkoblingsmuligheter og forbedret design (37% tynnere og 25% lettere) er verdt oppgraderingen.

Apples nye Macbook Pro finner du hos Apple Store

The Verges videoreview

Kilder: The Verge, Engadget

,
anti fatigue mats amazon