Endelig begynner den ekstreme teknologisommeren!

24/05/2012

Data, Mobil, Nettbrett, Nyheter, Spill

Det har vært tørke når det kommer til teknologinyheter i det siste. Samtidig har undertegnede vært spesielt opptatt med andre ting, men nå kommer oppdateringene hyppigere og det gjør også de store teknologinyhetene. Innen juni er omme får vi mest sannsynlig smakebiter av ikke mindre enn 4 nye OS, verdens største spillmesse avholdes og det er lov å håpe på ny hardware fra Apple!

E3

Først ut er E3 (5.-7. juni), den gigantisk spillmessa i Los Angeles. Her er det bombesikkert at vi får se mer av Nintendo Wii U, samtidig som noen til og med påstår ny Xbox og PlayStation. De to sistnevnte har jeg liten tro på at vi får se, men det blir mest sannsynlig et kobbel av store spilltitler som vil få sole seg i glansen. Deriblandt finner vi blockbusteren PlayStation All-Stars Battle Royale som er Sonys versjon av Nintendos Super Smash Bros. I dette spillet vil du finne alle dine favorittkarakterer fra kjente PlayStation-titler, og det er duket for episke kamper dem i mellom.

For en lengre liste over de største titlene som er ventet å få sin tid i søkerlyset på E3 så kan du sjekke ut IGNs liste her.

Samtidig må jeg, meget slukøret, legge til at jeg ble tilbudt en tur til englenes by for å dekke E3, men andre omstendigheter gjorde at jeg måtte takke nei. Maks nedtur!

Windows 8

Windows har bekreftet at neste testversjon av Windows 8 kommer første uka i juni. Eksakt dato er litt uvisst, men de skal holde en keynote på Computex i Taiwan den 6. juni og det er meget mulig at det er nettopp da den siste testversjonen før endelig release blir å finne på Microsofts nedlastningssider. Windows 8 er utrolig spennende og personlig ser jeg frem til å laste inn en enda bedre versjon av operativsystemet så fort som mulig etter at Release Preview blir klar.

Hva med deg?

Android 5?

I slutten av juni er det duket for Google I/O. Da samles det til nerdefest for alle Google-utviklere og hvis søkemotor-gone-mobilkonge følger samme tidslinje som i fjor vil vi få mange nye erfaringer med neste Android (5?) også kalt Jelly Bean. Android fyller 5 år den 5. november, altså en perfekt dag å lansere neste versjon av verdens største mobil-OS. Men da trenger utviklere å få vite hva de må gjøre seg klare for, dermed er det natrlig å håpe på noen innblikk i neste Android-versjon allerede i slutten av juni måned.

Apple

Jeg har allerede skrevet om at det kan lønne seg å vente litt til før man kjøper ny Macbooks. Men siden den gang har vi kommet enda litt nærmere Apples store sommerevent: WWDC. Der er det nesten helt sikkert at vi får se nye OSX Mountain Lion, iOS 6 og nye datamaskiner fra Apple. Noen snakker om ny iPhone også, men jeg tror det er for tidlig og jeg tipper at Apple har flyttet lansering av iPhone til høsten «for godt». Uansett vil det nok en gang være høytid for Apple-fans og plutselig smeller de noe helt nytt i bordet, iTV, iCar eller lignende. Selv er jeg skeptisk til dette, for da hadde det nok vært litt mer aktivitet på ryktebørsen i forkant.

Uansett vil juni bli en fantastisk måned for gadget-freaks og teknologifans. Hva gleder du deg mest til?

, , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon