Slik blir Gmail mye bedre på din iPhone eller iPad

27/04/2012

Mobil, Nettbrett, Tips&Guider

Etter Twitter er e-post det beste jeg får brukt min iPad til. Kjapp tilgang, mobilitet og alle kontoene i menyen til venstre er toppers, men et naturlig valg når du setter opp en Gmail-konto ødelegger litt av opplevelsen. Det skal vi gjøre noe med nå, og dette tipset fungerer helt likt på både iPhone og iPad så her er ingen utelatt. (Bortsett fra de med Android (men her er jo Gmail-appen GENIAL!) og WP da.) Uansett, slik gjør du det:

  1.  Åpne innstillinger, gå til Mail, kontakter, kalendere. Trykk Legg til konto…
  2. Nå kommer nøkkelpunktet, velg som på bildet over, Exchange og ikke Gmail
  3. Fyll inn e-postadressen til din Gmail-konto (for de som har Google Apps-konto så fungerer tipset likt for dem), domene lar du stå tomt, så skriver du inn brukernavnet som er hele a-postadressen igjen, passordet til e-posten og en valgfri beskrivelse. Jeg anbefaler at du bruker SSL, det er rett og slett tryggere.
  4. Trykk neste, får du opp en feilmelding om sertifikat så trykker du bare avbryt/cancel, neste side ser nesten identisk ut, men den har (som bildet til høyre) fått opp et felt til. I tjener fyller du inn m.google.com, trykk ferdig og velg hva som skal synkroniseres.

Nå fungerer push-funksjonene. Altå den som dytter mailer frem til deg, istedetfor at den sjekker Gmail hvert n-te minutt. Samtidig synkroniseres nå kontakter og  kalender mye enklere.

Er det noen spørsmål så er det bare å spørre i kommentarfeltet under.

, , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon