Endelig er Google Drive åpnet. Blir Google Disk på norsk!

Vi har ventet og ventet og ventet, men nå kan man endelig ta i bruk Googles Dropbox-konkurrent. Og det er trolig første gang Dropbox skjelver skikkelig i buksene. Tjenesten fremstår ved første øyekast som en kopi av Dropbox. Du har apper til PC, Mac, Android og iOS(kommer snart sier Google), alle typer filer du måtte ha synkroniseres til nettskyen og er tilgjengelig for deg til en hver tid, på alle dine dingser. Det norske navnet blir Google Disk!

Likt som Dropbox

Det første du bør gjøre er å gå til drive.google.com og logger deg på min din Gmail-konto. Har du ikke det er på tide å skaffe seg en nå. Her vil du automatisk få forespørsel om å laste ned Google Disk programmet til din datamaskin. Det vil du. Dette innebærer nemlig at du kan, som Dropbox, enkelt dra filer fra din datamaskin inn i en Google Disk-mappe som ser ut som en vanlig mappe på din maskin, og filen vil så synkroniseres til din Google Disk. Disse filene vil igjen være tilgjengelig på alle dine dingser med Google Disk apper/programmer.

Billigere ekstraplass 

Denne modellen er som sagt veldig lik Dropbox sin. Den store forskjellen er at Google tilbyr 5GB gratis lagring mot Dropbox’ 2GB. Men Dropbox på sin side, gir deg sjansen til å utvide med ytterligere 16GB gjennom «verving» av venner. Begge tjenestene har tilbud om å kjøpe mer lagringsplass.

Mens Dropbox tilbyr 50GB for $9.99 og 100GB for $19.99 i måneden, så ligger Google Disk ganske mye billigere på $2.49 for 25GB, $4.99 for 100GB og $49.99 for 1TB i måneden. Oppgradering til betalt lagringsplass gir også Gmail-kontoen din 25GB lagring.

Apper 

 

Er nok et lite stikk i siden til Apple at Google Disk ikke er på plass på iPhone og iPad ennå. Og da jeg, rett etter at Google slapp nyheten Disk, skulle laste ned Disk-appen fra Play Store var det allerede 5 000 000+ nedlastninger. Denne tjenesten har tydeligvis vært etterlengtet. Til venstre ser du utseendet på Google Disk-appen på Android. Designspråket til Ice Cream Sandwich er tydelig bevart og ellers virker funksjonene å være veldig like Dropbox sine.

Tar du et bilde med din Androidmobil er nå Drive en av valgmulighetene du har til å dele bildet med.

Docs-integrasjon 

Noe Google Disk har, som Dropbox mangler, er Docs. Googles nettbaserte office-pakke integreres tett inn i Google Disk. Faktisk kaller Google dette for en evolusjon av Docs. Det er den lagringsplass på 1GB som du tidligere har hatt i Docs, som nå gjøres om til 5GB.  Alle filer skal være søkbare, det skal også utvikles en avansert bildesøkingsfunksjon til tjenesten. I tillegg skal Google Disk klare å lese tekst fra skannede dokumenter som lastes opp. (Creepy?)

En del av Google-opplevelsen 

Google jobber standhaftig med å lage en total Google-opplevelse. Disk skal sømløst tre inn i denne og du kan laste opp bilder til Disk som du senere kan poste på Google+, filer i din Disk kan enkelt legges til som vedlegg i Gmail. Google sier at tredjepartsprogrammer skal støttes slik at man senere kan lage interessante tjenester som lar deg benytte deg godt av dine GBs.

Minner mye om Dropbox

Det er ikke til å nekte for at Google Disk ser ut som en kopi av Dropbox. Men helt ærlig, det er ikke akkurat noe problem. Det er faktisk positivt. Nå får vi forbrukere enda noen gratis GBs som vi kan bruke til synkronisering og backup. Man kan enkelt dele de to tjenestene opp mellom jobb og fritid eller bilder og andre dokumenter.

Kommer du til å la Google ta hånd om dine personlige filer? Er dette nok til å kutte ut Dropbox og hoppe over til Google Disk for deg?

Kilde: Googlebloggen

, , ,
anti fatigue mats amazon