Genialt enkel fildeling fra Dropbox!

Dropbox har på ingen måte tenkt å legge seg ned for å dø når Google Drive kommer (en gang denne uka?). Siste nytt fra det lille, men populære nettskyfirmaet er utrolig enkel fildeling. Finn filen i Dropbox-mappa, trykk Get Link og send lenka til de du ønsker å dele med. Såre enkelt!

Mer simpelt blir det nesten ikke. Selv om mange har forsøkt seg på fildeling via nettskyen er det lite som har vært så enkelt som Dropbox’ nyhet. Det som er så genialt er at du kun overfører filen du ønsker å dele til Dropbox-mappa di (hvis den ikke er der allerede), høyreklikker, velger Get Link, og så er det bare å sende den lenka som dukker opp i nettleseren din til de du ønsker å dele med.

Det er også fullt mulig å gjøre det fra Dropbox i nettleseren eller på mobilappene. Nedenfor ser du hvordan det gjøres på de forskjellige plattformene:

I nettleseren

 

På datamaskinen

På mobilen (i Android finner du den ved å trykke på knappen helt til høyre ved filen)

Når du har delt filen vil alle med tilgang til lenka ha mulighet til å laste ned filen. Er det et bilde, en word-fil eller PDF er det også mulig å  se, men ikke redigere, filen i rett i nettleseren. Jeg testet med en mappe med 350 bilder, det tok kun kort tid før jeg enkelt kunne bla meg igjennom bildene. Dropbox har tydelig lagt mye arbeid i den nye tjenesten de helt enkelt kaller Links.

Foreløpig er det ikke mulig å passordbeskytte filene. Det kan selvsagt vise seg å være en dealbreaker for noen, men det er naturlig å tro at Dropbox jobber med å implementere dette.

Mottakeren trenger ikke å ha Dropbox for å se filen og Dropbox ser for seg disse scenarioene når det kommer til bruk av Links:

  • Familier kan enkelt dele feriebilder, selv til de som ikke har Dropbox.
  • Firmaer kan enkelt dele filer, som presentasjoner via e-post.
  • Forelesere kan sende ut en lenke til en mappe med alt materiale studentene deres trenger til det enkelte fag.

Utrullingen skal skje i løpet av dagen/kvelden og har allerede kommet til min Dropbox på Windows. Om du ikke får muligheten til å dele en fil eller mappe (de kan ikke være public), så kan du prøve å synkronisere en fil for at Dropbox skal oppdatere seg. Appene mine på både Android og iOS ser ut til å ha funksjonen på plass.

Har du enda ikke kommet igang med Dropbox så anbefaler jeg deg å gjør det med samme. Trykker du på denne lenken får du 2GB+500MB samtidig som jeg får 500MB på min konto. Så enkelt kan vi hjelpe hverandre :)!

Bildene er hentet fra Dropboxbloggen 

, , , , ,
anti fatigue mats amazon