Det aller beste Apple-tilbehøret!

18/03/2012

Mobil, Nettbrett, Nyheter

Apples håndholdte dingser har i en lang tid vært utsatt for en mengde tilbehør. Kjøkkenradioer, stereoanlegg, vesker, tasker, armbånd, klokkereimer er bare noen av tingene som utstyrsprodusentene har laget til din iPod, iPhone eller iPad. Men kanskje det beste tilbehøret har Apple laget selv. Men de selger den ikke som tilbehør, men som Apple TV. 

For Apple TV har én genial funksjon, nemlig Airplay.

Airplay er ikke veldig annerledes fra DLNA, det er bare det at i Apples lukkede økosystem er det lettere å implementere snarveier, virtuelle knapper og linker til Airplay. Til motsetning er DLNA en funksjon som de aller færreste utenfor tekno-geekenes verden i det hele tatt vet hva er. Og enda færre vet hvordan de skal bruke det.

Apple TV, den lille sorte boksen, selges av Apple som en mediaspiller du kan koble mellom iTunes og HDTVen din. Til den fungerer den forholdsvis greit, men andre aktører på markedet har bedre utvalg, bedre tilkoblingsmuligheter med digitale biblioteker på ditt hjemmenettverk og større frihet. Jailbreaker du din Apple TV er den litt enklere å ha med å gjøre. Dog er det først om du eier en nyere iPod Touch, iPhone, iPad eller snart en Mac med operativsystemet Mountain Lion at det virkelig blir stas å eie en Apple TV.

For med Airplay kan du over ditt trådløse nettverk speile bildet fra de ovennevnte dingsene til TV-skjermen din. Og skulle du være så heldig å kjøpe deg en Apple TV i disse dager får du også den siste modellen, med støtte for bedre bildekvalitet (fra 720p til 1080p) og med en raskere prosessor ombord, som bør gi en bedre opplevelse enn det 2. generasjon gjør i dag.

Det er derfor litt merkelig at Apple ikke markedsfører Apple TV som det beste $99 tilbehøret du kan kjøpe til din iPad (eller andre produkter). For både Angry Birds, Google Earth og Youtube-videoer blir veldig ålreit på HDTVen i stua når du kjører Airplay. Og til sommeren når Mountain Lion slippes til massene kan bedriftpresentasjoner, familiebildene, videosamlingen og alt du måtte ønske å blåse opp på HDTVen i stua enkelt overføres trådløst som skjermbilde fra Macbooken til Apple TVen.

Genialt? Den rykende ferske 3. generasjons Apple TV fåes kjøpt på Apple Store for 799,-

 

, , , , , ,
anti fatigue mats amazon