Liveblogg fra Apples iPad-event!

07/03/2012

Nettbrett, Nyheter

Foto: Apple

 Finn alle oppdateringene under! Og, 23. mars er datoen du kan få kjøpt den i Norge.

Eventet er over, hosten til Teknolicious knelte under presset og liveblogging ble dessverre kun levert på Side3/Nettavisen som Teknolicious hadde en avtale med å levere live oppdateringer for. Men nå finner du all informasjon du trenger å vite om den nye iPaden her!

Velkommen til Teknolicious sin liveblogg fra Apples iPad-event! 

20.26: Da er Apple-eventet over for denne gang. Få nyheter vi ikke visste om, men nye iPhoto så virkelig lovende ut.

20.21: Apple avslutter med å si at de fortsetter salget av 16GB-versjonen av iPad 2, med og uten 3G. Den blir fra og med i dag 100 dollar billigere. Da snakker vi nok ned mot 3300 kroner her i Norge.

20.20: Apple oppsummerer det hele med en ny av sine klassiske reklamefilmer. Oppsummere kan vi også gjøre. Navnet blir bare nye iPad, den får en fantastisk skjerm med hele 2048 x 1536 pikslers oppløsning. Ny prosessor med en meget forbedret grafikkprosessor. Allikevel har de klart å beholde samme pris og battertid. I tillegg kan man fra i dag av laste ned Apples egne apper, iWork, iGarage og den nye iPhoto som virker meget bra.

20.16: Fotobøkene publiseres med iCloud og du kan se på de med alle typer nettlesere. iPhoto fungere likt på iPhone.

20.14: Fotobok-funksjonen lar deg samle bildene i ulike størrelser på sidene, i tillegg kan du slenge inn Post-it-lignende lapper med tekst sammen med bildene. De kan fungere som virtuelle scrapbooks, man kan også legge til kart, vær, kalender og annet.

20.12: Man får tilgang til en rekke effekter, ser ut som Apple angriper Instagram og lignende apper her litt nå.

20.11: Kontrast og hvitbalanse kan redigeres med multitouch-bevegelser live, slik at du kontinuerlig ser forskjellene.

20.09: Ut i fra presentasjonen virker det som iPhoto kan redde en dårlig amatørfotografs bilder fra ubrukelig til pene fotobøker…

20.08: iPhoto kan jobbe med bilder opp til 19MP og de kan enkelt deles med kjente internettjenester rett fra appen.

20.05: Nye iPhoto ser faktisk veldig bra ut, og åpner for spennede muligheter for redigering og ikke minst sortering av bilder. Det har, for å si det mildt, ikke vært optimalt på iPad tidligere.

20.02: iPhoto introduserer nye måter du kan se på bildene dine på, og mange redigeringsmuligheter. Som multitouch-redigering, profesjonelle effekter og fotobok-funksjoner.

20.01: Nå kommer også iPhoto til iPad, og ifølge Apple: «It’s amazing».

20.00: Også iMovie får store oppdateringer, «Storyboard» og nye klippeverktøy

19.57: Apples egne apper, som iWork og iGarage får oppdateringer som vil matche den nye iPaden, og de vil fortsatt koste det samme. Oppdateringer i App Store i dag.

19.54: Når det kommer til navnet så har det kun vært snakk om «The new iPad». Så drakampen om det er iPad 3 eller iPad HD er nå over. Det er ingen av delene. Kun new iPad, eller bare iPad om du vil.

19.53: Blant de nye appene som vises frem er et flysimulator-spill, en ny kunstapp fra utviklererne bak SketchBook og Epic Games som lager Infinity Blade.

19.50: Dessverre er det ingen informasjon om når noen andre enn de nevnte landene får den nye iPaden.

19.47: Noen heldige utviklere har fått lov til å vise frem sine nye apper som lanseres samtidig med den nye iPaden…

19.45: Selv om skjermen nå har fått mye høyere oppløsning vil appene automatisk skalere opp, slik de gjorde med den forbedrede iPhone-skjermen.

19.43: Der slippes den 16. mars. Prisene i USA er 16GB $499, 32GB $599, 64GB $699.

19.43: De første landene som får kjøpt den nye iPaden er USA, Kanada, Sveits, Tyskland, Frankrike og Japan

19.42: Prisene og lagringskapasiteten blir den samme som tidligere.

19.41: Selv med den nye skjermen og mer maskinkraft og raskere nettverk skal iPad fortsatt ha 10 timer batteritid. Men den blir hakket tyngre enn tidligere.

19.39: iPad 3 får også oppgradert mobilnett, 4G LTE teknologi som (i USA ihvertfall) skal støtte opp til 73 Mbps.

19.37: Språkene som støttes i første omgang er de samme som, fra og med i dag, Siri støtter: Engelsk (US&UK&Australia), tysk, fransk og japansk.

19.35: Neste avsløring er talediktering. En slags Siri light til iPad altså. Apple selger det inn som et supplement til tastaturet.

19.33: iPad 3 får også et nytt bakkamera, med samme 5MP oppløsning som iPad 2, men ny kamerateknologi. Kameraet kan blant annet ta video i det som ofte kalles full-HD, 1080p. Det kommer til å se bra ut på den nye skjermen

19.32: A5X har en fire-kjernet grafikkprosessor, det er litt mer enn andre nettbrett kan skilte med. Men så trenger alle de 3 millioner pikslene litt drivkraft og da…

19.30: iPad 3 får også en ny prosessor. Det er Apples egen A5X en liten oppgradering fra den du finner i iPhone 4s.

19.30: Apple kaller skjermen Retina Display, akkurat det samme som på iPhone 4 og 4s, det betyr at øyet ditt ikke klarer å skille pikslene fra hverandre, på normal avstand fra skjermen.

19.28: Det er 3,1 millioner piksler. Apple skryter av at dette er det meste noen sinne i en mobilenhet.

19.28: Ny skjermteknologi ingen matcher. Den nye skjermen har 2048 x 1536 piksler, akkurat som ventet.

19.21: Og der har Apple annonsert den nye iPaden.

19.16: iPad. Apple har solgt 15,4 millioner av nettbrettene så langt, og skal ifølge Apple selv ha danket ut Dell og HP. Blant andre.

19.11: Apple annonserer oppgraderingen iOS 5.1, og at Siri støtter japansk. Norsk ble ikke nevnt. Oppdateringer blir tilgjenglig i løpet av 7. mars.

Apple har solgt 315 millioner iOS-enheter. Og er veldig fornøyde med Siri. Synd hun ikke er så stødig i norsk.

Ny-sjefen selv, Tim Cook, mannen som tok over sjefsstolen etter avdøde Steve Jobs, leder eventet!

19.00: Og der er pressekonferansen i gang. Right on time!

 

 

Apple lanserer den neste iPaden i kveld, klokken 19.00 norsk tid. Teknolicious følger lanseringen og oppdaterer deg med tekst og bilder fra eventet.

Bokmerk denne siden, skriv ned klokkeslettet og benk deg ned for avsløringen av iPad 3. Eller er det iPad HD? Og hva med en ny Apple TV? Når kommer de til Norge da? Ingen hjem-knapp? Retina Display? iOS 5.1? Her er det tydeligvis mange spørsmål å få svaret på. Følg med!

 

 

, , , , , , ,
anti fatigue mats amazon