Last ned serier automatisk, bruk PCen som en PVR!

06/03/2012

Data, Internett, Tips&Guider

For mange har det blitt hverdagslig å laste ned serier dagen etter at de er sendt i USA. Hvor lovlig dette er skal vi ikke bruke krefter på i dette innlegget. Men heller konsentrere oss om de to herlige programmene SickBeard og SABnzbd+, som sammen gjør underverker for de som følger med på en rekke serier og som sliter med å holde oversikten over de ferskeste episodene. Dette trenger du:

  • En usenet-konto, jeg har skrevet et innlegg om Usenet her, og anbefaler deg å bruke Usenetserver(det er den jeg bruker)
  • Gratisprogrammene SABnzbd+ og SickBeard, jeg forklarer dette på en Windows-PC, men begge programmene er kjørbare i Mac og Linux også
  • I tillegg bruker jeg en NZBMatrix VIP-konto som koster en engagssum på $7 i denne forklaringen, det skal dog gå an å bruke andre kilder til seriene.

Hva skal vi sette opp?

Poenget her er at Sickbeard kjører i bakgrunnen og overvåker når det slippes nye episoder av de seriene som du følger med på. Når det skjer kontakter den SABnzbd som laster ned episoden og legger den i riktig mappe på maskinen din, sortert etter riktig sesong og episodenummer.

I tillegg kan man sette den opp til å oppdatere XBMC med informasjon om den nye episoden.

Da setter vi i gang: 

OBS! Dette kan virke litt overveldende, men du trenger kun å gjøre det en gang, så kan du glemme det igjen. Alt skjer automatisk i bakgrunnen. 

Har du satt opp SABnzbd+ fra før så hopp til steg 5!

1. Installer SABnzbd+ og når du kjører programmet for første gang blir du møtt av en wizard som hjelper deg igjennom det første oppsettet. Fyll inn informasjon om usenet-serveren din og trykk test sever når du har fylt inn alt. Får du connection successful er det bare å gå videre.

Kjører du Opera som din nettleser, slik som jeg, så må du bytte ut localhost i adressefeltet med [::1] for å få opp brukergrensesnittet til SABnzbd.

2.  I step two velger jeg at alle maskiner på mitt nettverk kan bruke SABnzbd, dette er opp til deg. Samtidig kan det være lurt å ticke boksen med at nettleseren din åpner seg ved start av SABnzbd, men dette er personlige preferanser.

3. I steg tre fyller du inn ditt NZBMatrix-brukernavn og API. API finner du inne på din brukerkonto på NZBMatrix. Det er en lang tall- og bokstavrekke du ikke skal dele med noen. Kopier den fra NZBMatrix inn til den boksen.

4. Nå skal du få opp brukergrensesnittet til SABnzbd. Klikk på config i øvre venstre hjørne og velg folders. Her må du velge et sted hvor du ønsker å lagre midlertidig filer og hvor du lagrer ferdige filer. Ikke tenk så mye på det, men har du lite plass på en disk, kan det være lurt å velge en annen enn så lenge.

Jeg har mappene D:\downloads\midlertidig og D:\downloads\ferdig

5. SICKBEARD, last ned siste versjonen og pakk ut zip-mappa til et valgfritt sted på dataen, for ekesmpel Mine Dokumenter. Kjør deretter filen som heter sickbeard. Du kan også kjøre sickbeard-console for å kunne følge det som skjer i et konsollvindu

6. Da skal det åpne seg et nytt nettleservindu med programmet i. Velg config-fanen og search settings. Ta gjerne en titt innom General først for å se om du vil endre på noe, jeg lar det stå som det er. Jeg har mine search settings fylt inn slik:

 

Search frequency er antall minutter mellom hver gang Sickbeard sjekker NZBMatrix for oppdateringer. Her har jeg valgt hver time, men 120 min er sikkert helt OK også. Retention days er hvor mange dager gamle filer du skal bruke, valgfritt, men 500 eller 1000 er greit. Ellers kan du fylle det inn slik jeg gjør, API finner du inne på SABnzbd config, general. Har du valgt å sette opp brukernavn og passord til SABnzbd så må du fylle inn det også. Kjør til slutt en test for å se om Sickbeard klarer å kontakte SABnzbd. Og ikke glem å lagre endringene dine.

7. Klikk deg videre til search providers og fyll siden ut slik:

Tick i boksen ved NZBMatrix og dra den opptil toppen. Nedenfor velger du NZBMatrix og fyller inn brukernavn og API fra NZBMatrix. Ikke glem Save Changes.

8. Velg Post Processing. Jeg fjerner ticket i boksen Keep Original Files, ikke noe poeng i beholde filen i en mappe når den vil bli flyttet til riktig mappe under sitt serienavn. Når det kommer til Meta Data gjør jeg ingen ting, men her kan det være kjekke funksjoner for de som bruker f.eks XBMC.

Jeg velger følgende under Episode naming, men her kan du velge dine personlige preferanser.

9. Gå tilbake til SABnzbd, gå til config og folders. Så lager du en mappe som du kaller skript. Legg den gjerne i samme mappe som der du her Temporary og Finished mappene dine. Så kopierer du filbanen til den mappen, i mitt tilfelle D:\downloads\skript, og limer den inn der det står Post Processing Script Folder.

Så går du til mappa med sickbeardfilene jeg har min i Mine Dokumenter, finn frem til autoProcessTV-mappa, kopier innholdet i den over i skript-mappa du nettopp lagde.

Gitt nytt navn til filen autoProcessTV.cfg.sample, kall den nå bare: autoProcessTV.cfg og åpne den i notatblokk. Så endrer du innholdet slik at det står:

[SickBeard]
host=localhost
port=8081
username=
password=
web_root=

Og lagrer den filen i skript-mappa. Har du laget brukernavn og passord i Sickbeard må du selvsagt fylle inn det også.

10. Åpne SABnzbd igjen og velg config og sorting. Fjern eventuell tick i Enable sorting. Gå til categories og velg den andre linja der skriver du:

Category: serier
Processing: Default
Priority: Default
Script: sabToSickBeard.exe – velg fra drop down
Folder/Path: serier
Groups: serier

Da skal vi være satt opp. Nå kan vi gå i gang og velge hvilke serier som skal lastes ned!

1. Åpne Sickbeard.

2a. Om du allerede har en mappe med mange undermapper med navn på serier så velger du add existing shows. Så peker du Sickbeard til den mappa og så vil programmet søke igjennom hver undermappa og prøve å matche den med en eksisterende serie. Finner den riktig serie kan du enten velge add show eller velge next og bestemme hvordan kvalitet det skal være på nedlastningen osv.

2b. Om du ikke har en mappe med serierene dine i, anbefaler jeg at du lager en og så trykker du på add new show. Søk på serien du ønsker og velg den som matcher. Trykk på next og velg seriemappa du nettopp lagde og trykk next. Den vil automatisk lage en ny mappe med navnet på serien i seriermappa di.

Hvis du bare ønsker å laste ned kommende episoder, kan du nå lukke nettleseren og Sickbeard vil sammen med SABnzbd laste ned de kommende episodene i all fremtid. Helt automatisk.

Det kan være lurt å velge at Sickbeard og SABnzbd starter opp sammen med maskinen slik at den hele tiden kjører så lenge maskinen er på. Mange har jo også en maskin som kjører kontinuerlig, f.eks i stua og da er jo dette oppsettet midt i blinken.

Skulle du ønske å laste ned tidligere episoder velger du bare serien fra Home i Sickbeard (programmet bruker litt tid på å laste alle seriene ved første kjøring, trykk oppdater i nettleseren for å få en oppdatering), da får du en liste over episodene, sett en tick ved siden av de du vil ha og velg wanted fra drop down menyen over og klikk Go.

Har du spørsmål så er det bare å spørre i kommentarfeltet! 

, , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon