Min teknologihverdag: Lasse Olsen fra loveapple!

I artikkelserien “Min teknologihverdag” vil Teknolicious finne ut hvilke teknologiske produkter som preger hverdagen til folk, og hvorfor de har valgt akkurat disse. Har du tips til noen som bør bli intervjuet, så send en e-post.

En av Norges største Apple-entusiaster er dagens gjest i «Min teknologihverdag.» Lasse Olsen er mannen bak loveapple, som nå har gått over til å være en ukentlig video-podcast. Podcastene finner du på loveappleTVs Youtube-kanal. loveappleTV er en personlig favoritt og jeg anbefaler dere sterkt å følge med på hva Lasse disker opp med, uke etter uke. Men i dag går vi Lasse nærmere i sømmene for å finne ut hvordan hans teknologihverdag ser ut. 

Hvor lenge har du vært Apple-bruker?
Jeg har vært en Apple-bruker siden 2007 da jeg tok min utdanning. Før var jeg en av de som trodde Mac ikke var godt for noe annet en design eller for å se bra ut, men dæven så feil jeg hadde.
Hvilket oppsett av datamaskin(er), mobil og nettbrett har du i dag, og hva er bakgrunnen for valget av disse komponentene?

Jeg har som følger:
  1. Macbook Air 13″
  2. iPhone 4S
  3. iPad
Macbook Air´en er virkelig den kuleste Macen jeg har hatt. Den har en perfekt kombinasjon av portabilitet og styrke. For 80% av folk er Macbook Air den perfekte maskinen…
iPhone 4S valgte jeg mye på grunn av Siri. Klart, jeg bruker stort sett aldri Siri fordi det ble litt gammelt å spørre hvordan været var, men det kan bli kult når Apple endelig implementerer norsk tale (kanskje i sommer?)
iPad har jeg fordi jeg ikke så helt viktigheten ved å kjøpe en iPad 2. Men, merker forøvrig at iPaden begynner å bli litt treig, så jeg vurderer sterkt å oppgradere til iPad 3 når den kommer.
(iPad 3 blir lansert 7. mars)
Hva består oppsettet i stua av?
Jeg har en Airport Extreme som min hoved ruter. Deretter har jeg en LG 42″ LCD TV som jeg har koblet opp med en Apple TV, Xbox 360 og GET PVR-dekoder. Noen ganger smekker jeg opp min Super Nintendo (hvis jeg er i det nostalgiske hjørne) og/eller en HD PVR recorder som lar meg filme alt som skjer på TVen.
Jeg har forøvrig koblet en Airport Express til Xbox 360en for Wifi siden Xbox egentlig krever at man kjøper en ekstern WiFi mottaker. Men, så mye gidder jeg ikke støtte Microsoft.
Min neste prosjekt er å få til et lydsystem som lar seg kontrolle via iDevices og synkes med andre rom osv.
Hvem er din favoritt på Twitter?
Det er utrolig vanskelig å velge noen favoritter på Twitter. Jeg prøver bare å følge folk/sider som jeg faktisk syns er interessante, fremfor å følge masse kjendiser som har en runkering og prøver å være morsomst, så jeg synes de fleste jeg følger er ganske kule. Jeg har et høyt fokus på å følge folk som er teknologi- eller design-basert. Derfor kan jeg egentlig si at 85% av de jeg følger burde du følge.
Jeg prøver også å være en av de som er verdt å følge. Om dette funker vet jeg ikke, men jeg er utrolig glad i Twitter.
Etter en stund så har jeg klart noen jeg stoler mer på og følger litt ekstra med. Og siden du spør burde jeg kanskje komme med noe fornuftig svar.
  • @macgeeky – Er det en som jobber hardt for å svare på alle Apple spørsmål så er det han. Han har hjulpet meg masse.
  • @dcurtis – Er egentlig ikke sikker på hvem han er, men han har noen veldig gode blogginnlegg innimellom.
  • @hanlasse – HAHA, neida, bare tulla. Men seriøst, legg meg til a.
Som sagt så har jeg alt for mange, men jeg synes de fleste deler sinnsykt mye bra og sinnsykt mye drit (akkurat som meg). Derfor er det vanskelig å velge noen favoritt. De 588 kontoene jeg følger nå er det jeg trenger for å holde meg oppdatert på det jeg trenger.
Dagens favoritt-app til nettbrett/mobil?
De jeg sjekker mest er vel facebook, Twitter for iPhone, Birdbrain og Instagram. Jeg elsker Instagram. Det er et sted der alle kan skape magiske bilder av ting vi ser hver dag – tatt gjennom en iPhone. Det er så enkelt, men så fantastisk.
Ellers kjører jeg Reeder for iPad (er egentlig ingen storbruker av RSS, men fungerer bra på iPad). Jeg er faktisk en bookmark type. Ganske old-school der egentlig.
Spillmessig så dominerer jeg på Order Up! Et spill som jeg egentlig ikke synes er så morsomt lenger, men jeg blir litt avhengig. Det baserer seg på at man er en kokk og skal lage mat for gjester. Hemmeligheten er å avslutte alle måltider samtidig så ingen retter blir kalde. Kan ikke si jeg anbefaler det, men prøv gjerne. Ellers laster jeg ned alt for mye apps og sløser alt for mye penger, så jeg prøver stadig nye spill.
Ellers er jeg alltid på utkikk på å lære nye ting og bli bedre. Noe av det beste Apple har laget når det gjelder iOS apps er GarageBand og iTunes U. Disse MÅ du bruke. Ihvertfall iTunes U. Hver dag er en ny dag du kan bli smart. Utnytt det.
Oi, du skulle kanskje bare ha navnet på en app. jaja.
Hva er ditt første minne fra internett?
Jeg kan faktisk ikke huske mitt første minne fra internett. Vi var ganske heldige med å få internett veldig tidlig, takket være pappa som jobbet med data, så jeg har på en mange måter vokst opp med det. Jeg kan fortsatte huske oppstartslyden når man skulle bruke internett og tenke «let´s get it on» til å laste ned min første sang på Napster, bare til å dø innvendig når noen tok opp telefonrøret og ringte noen.
Jeg har alltid være interessert i internett og egentlig alt det jeg gjør baserer seg på internett. Jeg har fått mange venner og bekjente gjennom der, fått gjort prosjekter jeg ikke kunne gjort uten internett og fått jobb og jobber med internett – takket være internett.
Internett er faktisk en av de mest fantastiske oppfinnelsene som noen gang er laget. Det er bare at internett er så uendelig svært nå at folk glemmer at det ikke fantes før eller at det faktisk er en oppfinnelse. Mulighetene er så enorme takket være internett. Jeg kan ikke forklare hvor mye jeg elsker internett. Det høres kanskje teit ut, men det er sant. Kunne du ha startet Teknolicious uten internett? Det er virkelig bare personen som setter stopper på hva man kan oppnå gjennom internett. Internett er mitt hjem.
Akk, hvis internett hadde vært en kvinne…
Om du hadde tilgang til all verdens gadgets og du kunne velge én gratis, hva ville du valgt da?
Jeg hadde dratt til Japan, fått meg en robot, kalt den Maria og fått den til å vaske leiligheten min mens jeg var borte.

 

Tusen takk til Lasse Olsen for intervjuet! 

 

Flere saker i serien Min teknologihverdag 

, , , ,
anti fatigue mats amazon