Guide: Overføre alle typer filer trådløst til og fra iPad og iPhone

01/02/2012

Mobil, Nettbrett, Tips&Guider

For mange er ikke lenger jailbreak nødvendig. Mange av de fix’ene som man jailbreaket for å få før er nå implementert i Apples mobil-OS, men en ting jeg liker godt er å kunne overføre filer trådløst til iPaden min. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele med dere hvordan man går frem for å få til nettopp det. 

For trådløs overføring til iPad(eller iPhone, men her brukes iPad som eksempel) trenger du:

5 enkle steg:

1. Etter en suksessfull jailbreeak åpner du Cydia og installerer OpenSSH. Dette legger seg ikke som en app på hjemskjermen, men du har nå åpnet tilgangen til iPaden din.

2. For å få tilgang til iPaden fra en SSH-klient er vi nødt til å vite den lokale ip-adressen til iPaden. Så gå inn på Innstillinger->Wi-Fi og trykk på den lille blå pilen ved det trådløse nettverket du er koblet til. Det er helt essensielt at  iPaden og datamaskinen du nå sitter på er koblet til samme nettverk. Etter at du trykker på den blå pilen finner du din iPads ip-adresse. Min viser 192.168.0.197. Din er nok noe tilsvarende. Skriv den ned på et papir eller bak øret og gå til neste steg.

3. Åpne din SSH-klient, f.eks Terminal eller Putty og skriv: ssh root@ip-adressen fra steg 2 (eks: ssh root@192.168.0.197). Bruker du Putty skriver du ip-adressen i feltet Host Name og velger SSH under Connection.

Vent litt på at den jobber og om den spør om å godta «computer host key» så svarer du ja.

4. Du får nå beskjed om å logge inn. Username er root og passord er alpine

4.1. Når du har logget inn første gang er det VIKTIG at du bytter passord slik at uvedkommende ikke får enkel tilgang til iPaden din. Etter innlogging skriver du passwd og trykker enter. Fyll inn ditt nye passord 2 ganger for å bekrefte det endrede passordet.

Steg 1-4 trenger du bare å gjøre en gang, etter det er det kun FileZilla som beskrives i steg 5 som brukes.

5. Lukk SSH-klienten og åpne ditt favoritt SFTP-program, jeg bruker FileZilla. Under Fil->Serveradministrasjon trykker du på Ny server og legger inn ip-adressen, SFTP som protokoll og normal innlogging med brukernavnet root og det nye passordet ditt.

Så enkelt er det altså å å tilgang til filsystemet på din iPad, trådløst over nettverket. Last gjerne ned iFile i Cydia, da har du også god kontroll over alle iPadens filer fra selve nettbrettet.

Trenger du hjelp er det bare å spørre i kommentarfeltet under. 

, , , , ,
anti fatigue mats amazon