De beste mobilene på markedet, akkurat nå!

25/01/2012

Mobil, Tips&Guider

Foto: Nokia

I forrige innlegg skrev jeg om supermobilene som kommer i løpet av 2012. Det som er fellesnevneren for disse er ingen av dem neppe er å finne i norske butikker før tidligst til sommeren. Derfor er det veldig mange av oss som skal investere i en ny mobil før det. Så i den anledning lister jeg her opp de beste mobilene som er på markedet nå. 

Nokia Lumia 800 

Bildet over viser de lekre Nokia Lumia 800 telefonene som bygger videre på designet fra Nokia N9. Det er også ventet at denne telefonen skal være den som virkelig får nye Windows Phone til å slå igjennom på mobilmarkedet og at operativsystemet kan seile opp på siden av Android og iOS. Den er riktig nok ikke på markedet ennå, men er bekreftet til norske butikkhyller 1. eller 2. februar.

Utenlandske anmeldere skryter av telefonen, kameraet skal være godt, byggekvaliteten og designet er veldig gjennomført og Windows Phone er det operativsystemet som får best tilbakemeldinger om dagen.

Hadde jeg vært på markedet for en ny telefon i dag, hadde jeg ventet en uke på denne.

Pris ca. 4000,- (MPX)

Google Galaxy Nexus 

Ill: Google 

Den nyeste Google-telefonen ble lansert sent i høst og kom samtidig som nyeste Android Ice Cream Sandwich ble sluppet. De første testene skryter stort av dette monsteret av en telefonen. Her er det ikke er spart på noe. Skjermen er på hele 4.65 tommer, men allikevel skal den være oppsiktsvekkende god å håndtere med en hånd. Alt av ny teknologi er på plass, inkludert en NFC-chip og med de ekte Google telefonen kan man alltid vente seg oppdateringer så fort de er sluppet fra Google.

Pris ca 4500,- (MPX)

Apple iPhone 4 

Selv om iPhone 4s er den nyeste oppgraderingen av Apple-telefonen mener jeg at iPhone 4 til 900 kroner mindre er et bedre valg av iPhone i dag. Jailbreaking er mulig og vi kan kanskje håpe på at Siri-funksjonen kan komme til iPhone 4 (og iPad 2?) i løpet av de nærmeste månedene igjennom en hack.

Man må nesten bare bestemme seg for om litt bedre spesifikasjoner, kamera  og Siri er verdt prishoppet. Personlig mener jeg at iPhone 4 er et godt nok alternativ tatt prisen i betraktning og dette er en telefon som kan måle seg med de andre telefonene i denne artikkelen.

Priser:

iPhone 4: 3990,- (Apple)

iPhone 4s: 4890,- (Apple)

Samsung Galaxy SII 

2011s største hittelefon er uten tvil Samsung Galaxy SII, og selv om ryktene skal ha det til at SIII skal lanseres i slutten av februar er det nok enda en god stund til vi ser den her i Norge. Men man får fortsatt mye telefon for pengene om man går for SII. Telefonen har en stor, meget god skjerm og er både tynn og lett. Nå har den også kommet i en lekker hvit versjon!

Denne telefonen vil snart få støtte for Ice Cream Sandwich og skulle du roote den er det allerede flere ROM med ICS ute på diverse nettfora.

Pris ca 4000,- (MPX)

Samsung Galaxy Note 

Foto: Samsung 

Denne giganten som i størrelsesorden svever et sted mellom telefon og nettbrett er et spennende produkt for de som er villig til å bære rundt på en 5.3 tommer stor mobiltelefon. Det blir fort veldig stort for mange, men om du tar deg bryet med å sy ut lommene så får du mye moro for pengene.

Galaxy Note har en nydelig og klar skjerm og surfeopplevelsen er upåklagelig når man har såpass stort skjermareal. I tillegg følger det med en penn til å bruke på skjermen. Navnet tilsier jo at dette kan bli din nye notatblokk.

Pris rett over 5000,- (MPX)

Er det noen telefoner jeg har glemt som du føler seiler opp på høyde med disse så nøl ikke med å dele andre alternativer eller erfaringer med de ovennevnte telefonene i kommentarfeltet! 

PS! Prisene nevnt er ca-priser ettersom slikt endrer seg hele tiden, og jeg lenker enkelt og greit til MPX til de fleste ettersom det er kjapt og greit for min egen del. 

, , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon