Supermobilene i 2012

22/01/2012

Mobil, Nyheter

Skjermbilde fra Samsungs egen presentasjonvideo på CES

Mobilåret 2011 vil bli husket for to-kjernete mobilprosessorer. I guiness Rekordbok står LG Optimus 2X med tittelen som verdens første to-kjernete mobiltelefon. Samsung leverte årets desidert største mobilhit med Galaxy SII og i høst samarbeidet de med Google om deres nyeste flaggskip for Android, Galaxy Nexus. Samtidig som Galaxy Nexus kom også Android 4.0, også kalt Ice Cream Sandwich. Dette operativsystemet kommer til å prege mobiler og nettbrett i 2012. Ellers ble 2011 preget av en litt kjedelig iPhone-oppdatering og gode skussmål for Windows Phone.

Men de ryktene som preger flaggskipene til de store produsentene kommer til å sette 2011-telefonene totalt i skyggen av årets supermobiler. 

Samsung Galaxy SIII

En logo vi får se mye til? 

Oppfølgeren til gigasuksessen Galaxy SII vil etter alle solemerker bli vist frem på årets store mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona. Men det var under CES i Las Vegas at noen oppdaget det de trodde kunne være SIII i en video på den gigantiske Samsung-standen på teknomessa i Las Vegas.

Hvis 2011 var året for prosessorer med to kjerner så dobler 2012 den. Fire kjerner vil være det som står i fokus for mange av telefonene. Inkludert SIII som etter ryktene skal få en saftig 2.0GHz fire-kjernet prosessor akkompagnert av 1.5GB RAM.

Heldigvis økes også batterikapasiteten i forhold til dagens telefoner til 2250 mAh, Galaxy SII har til sammenligning et 1850mAh batteri.

På skjermfronten ryktes det at det utvikles en ny Super AMLOED-skjerm til SIII som strekker seg over 4.65 tommer. I tillegg skal telefonen få en NFC-chip og et 10MP kamera som kan skyte film i full HD, altså 1080p. Internt kan du utnytte 32GB lagringsplass og det er selvsagt Android Ice Cream Sandwich som er operativsystemet, mest sannsynlig med Samsungs eget skin som de kaller TouchWiz 5.0.

HTC Edge

Pocketnow skaffet i høst et bilde av det som skal være HTC Edge 

HTC var de første som ble utsatt for rykter om deres 2012-supermobil. Den skal ettersigende få navnet Edge og er også helt på kanten av hva som lar seg gjøre å pakke inn i en innpakning som er tynnere enn 1cm. En 1.5GHz fire-kjernet prosessor av slaget Tegra 3 fra nVidia. Videre er det 1GB RAM og 32GB intern lagring.

Skjermen skal visstnok være av HD-720p typen og er 4.7 tommer stor. Og det snakkes også om et 8MP kamera på baksiden og et mindre frontkamera. Designet ser tøft ut fra HTC denne gangen og det er godt å se at den 4.7″ store skjermen dekker så mye av overflaten.

LG X3

 Det er Pocketnow som har fått tak i et bilde av LG sitt nye flaggskip, X3

LG kan selvfølgelig ikke være noe dårligere enn sine konkurrenter. Mye av spesifikasjonene er tilnærmet de samme som HTC, samme prosessor og RAM og det er i tillegg ventet at også LG X3 får et 8MP kamera. Det som også viser seg fra de to Ice Cream Sandwich-telefonene fra HTC og LG er at de beholder de kapasitive  knappene under skjermen, selvom Android 4.0 har software-knapper innebygd i operativsystemet.

Det vi kan vente oss fra alle de nye toppmobilene i 2011 er at de blir levert med de vi i Norge kaller 4G-teknologi. Dette er den nye standarden innen mobilt nettverk og lover mye raskere hastigheter enn 3G. Dette er noe som i disse dager begynner å komme på plass i de største byene i landet.

Også LG jobber med å utvide batteritiden og X3 forventes å få et 2000 mAh batteri. Det er spesielt imponerende med tanke på at telefonen på bilde over skal være under 9mm tykk.

Mobile World Congress er stedet 

På Mobile World Congress i Barcelona i slutten av februar er det forventet at alle disse mobilene skal vises frem. Men vi må nok vente til snøen har smeltet før våre norske fingre kan få fatt i disse supermobilene.

Spennende blir det uansett å følge utviklingen på mobilfronten. Vi må ikke glemme at det ser ut til at samarbeidet mellom Nokia og Microsoft bærer frukter og Windows Phone seiler opp som en god utfordrer for Android og iOS. I tillegg er det alltid veldig mange som ser frem til den neste telefonen fra Apple, som ingen vet når kommer, men neppe før juni ihvertfall

Kilder: Pocketnow, The Verge

, , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon