Genialt eller idiotisk konsept?

16/01/2012

Data, Internett, Mobil, Nettbrett

Ill: I’m SpA

I’m Circle er navnet på dette sprøe konseptet til firmaet bak smartklokka I’m Watch. Ideen er at den fyrstikkeskestore klossen du ser på bildet over skal være en sentral prosessor som trådløst skal gi alle dine dingser den maskinkraften de trenger. Det høres ganske vilt ut, men likevel blir jeg både interessert og nysgjerrig. 

 Ill: I’m SpA

I’m Core skal kunne drive I’m Screen, I’m View, I’m Vision og I’m Cinema. Eller mobilen, nettbrettet, PC-skjermen og en slags mediespiller til TVen. På denne måten skal du kunne trenge kun en prosessor, et SIM-kort og en GPS-enhet til alle disse dingsene. I’m Cores fire-kjerners prosessor skal sende den prosessorkraften du trenger til dine enheter trådløst.

Operativsystemet skal være Android 4. Og igjennom nettskyen og den sentrale prosessoren vil du ha tilgang til de samme appene og filene over alt.

Ideen er at du ikke har behov for å bære rundt på både en mobil og nettbrett med et SIM-kort i hvert og tilsvarende maskinvare i begge deler, men at du heller kan samle de teknologiene som er til felles i en liten pakke ved siden av.

Som I’m SpA sier på sine nettsider: «Om Maya indianernes fremtidsvisjoner tillater det så kan I’m Circle være tilgjengelig mot slutten av dette året.»

Sjekk ut videoen under for å få I’m SpA sin presentasjon av konseptet. Hva tenker du? Er dette rett og slett så langt bak mål som overhodet mulig eller kan det være noe i det? Jeg må si jeg kommer til å følge med på dette og har sendt en forespørsel til I’m SpA og spurt om vi kommer til å se dette i Norge en gang i fremtiden og.

i’m Circle from im watch on Vimeo.

, , , , , , ,
anti fatigue mats amazon