10 sprø gadgets fra superteknomessa

13/01/2012

Nyheter

 

Foto: Slashgear

Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas byr ikke bare på noen av årets største og viktigste teknologinyheter, dette er også den største plassen for de minste, særeste og sprøeste nisje-gadgetene du kan komme over. Hva med en latterlig stygg iPad-beskytter, en dansende Bieber-robot eller et heftig Kinect-styrt skateboard?  

Board of Awesomness

En personlig favoritt er Awesome Board fra Chaotic Moon Labs. Et off-road skateboard som ved hjelp av en Windows 8-tablet og Kinect bruker video, stemme, bevegelse, akselerometer og plassering til å styre skateboardet. En elektrisk motor som kan gi rullebrettet en toppfart på over 50 km/t gir deg mer en nok kraft ut til hjulene.

Chaotic Moon Labs’ Board of Awesomeness from Chaotic Moon Studios on Vimeo.

Bierber Bot 

Roboten heter ikke Bieber Bot, men TOSY Robotics mRobo blir litt flatt når du har fått Justin Bieber til å avsløre din dansende robot. Roboten er en portabel høytaler, foreløpig kun en prototyp, som kan spille av musikk internt, høre musikk fra andre steder eller spille av musikk via Bluethooth. «Magien» skjer i det musikken starter for da danser Bieber Bot det den er god for. Flere moves kommer når roboten er klar for salg en gang til høsten.

Razer Project Fiona tablet

Foto: Razer 

Om Razer har løst nettbrettkoden her er vel noe usikkert, men denne fullspekkede gamingtableten er uansett en frisk nyvinning. Nettbrett har en 10 tommer stor skjerm og kjører Windows 8. I tillegg vil du finne nyeste generasjon Intel Core i7, Ivy Bridge-utgaven, når nettbrett blir lagt ut på markedet en gang i løpet av 2012.

Goggles med innebygd Android miniskjerm

Noen ganger lurt på hvor fort du kjørte fra toppen av bakken og ned i after-skien? Recon Instruments spennende mini-computer til skibrillene dine kan gi deg svaret på det. Den lille anretningen som du plasserer på innsiden av gogglesene dine gir deg illusjonen av en 14-tommer stor skjerm fordi bildet er så nærme øyet. Den Android-drevne gadgeten gir deg informasjon om fart, plassering, hopp og mye annet og kan også kommunisere med mobilen din for å ta inn meldinger og samtaler.

Denne har potensiale, sjekk bare ut videoen under.

Recon Instruments Fall 2011 Product Lineup from Recon Instruments on Vimeo.

Fremtidens spillunderholdning

Når jeg har sett for meg fremtiden har ofte slike databriller som Sensics Smart Googles vært et av aspektene. Og nå er de altså her. Full 3D-opplevelse og med mulighet for bruk sammen med nettbrett, mobiler og spillkonsoller. Det at brillene kan by på såkalt augmented reality er spennende, men terskelen for å bruke de ute på gata kan nok være høy for mange.

Spiondata?

CTX MiseeTX sikrer deg, om du blar opp 3000,-, den kuleste PCen i gata. Som videoen under viser er ideen grei nok. En liten Windows 7 datamaskin som i den ene enden har en projektor som kan vise et bilde på opp til 88 tommer på veggen og som i motsatt ende har en projektor som viser et virtuelt tastatur og trackpad som den igjen registrer dine bevegelser på.

Sjekk ut videoen under for å se hvorfor dette er en utrolig kul gadget du aldri kommer til å kjøpe.

Smartklokker kommer snart til et håndledd nær deg

 Produktfoto: I’m Spa

I’m Spa er produsenten bak den Android-drevne smartklokka I’m Watch. Den har 1.55″ skjerm og Android versjon 1.6 og er en slags snarvei til informasjon som telefonen din mottar. Klokka kan blant annet spille musikk, sjekke Twitter og Facebook samt ta samtaler enten via Bluetooth til øret eller som en håndledd-båren minihøytaler.

iNuke Boom er en heftig iPhone-dock

  Produktfoto: Behringer 

Behringer har nok laget en av CES mer oppsikstvekkende produkter. Denne lite plasseringsvennlige iPhone-docken måler nemlig 2,5m i bredden og 1,2m i høyden. Det er naturlig å forstille seg at WAF-scoren(Wife Acceptance Factor) er ganske lav på Behringers iNuke Boom.

Inni all pianofinishen finner vi to 18″ subwoofere, to 12″ og to høyfrekventerte elementer som visst nok skal kunne knuse glass. Med denne i stua er du nødt til å bli vorspiel-kongen!

iBallz er tidenes styggeste iPadbeskyttelse 

  Produktfoto: iBallz 

Mange går til innkjøp av beskyttelse av nettbrettene sine. Ønsker du noe av det mer ekstreme er iBallz tingen for deg. Fire skumgummiballer som du smetter på hvert hjørne som igjen holdes på plass av en strikk som strekker seg mellom ballene. Designet er ikke pent, men er du av den mer uheldige typen kan jo dette være akkurat det du har ventet på.

«The top-end for your rear-end» 

 Ill: Gizmodo

Til slutt kommer vi til selve høydepunktet. Toalettenes Rolls Royce. Dette er Brondells Swash 1000. Et toalettsete med justerbar oppvarming, bidetfunksjon (rumpevasker), deoderizer og varmluftstørking. Det hele styres fra en fjernkontroll som blant annet kontrollerer setets varme, trykket og posisjonen til strålen. Slangen til strålen gjemmer seg under sete og kommer kun frem når du trenger den. Gizmodo sin video(lenken åpner i nytt vindu/fane) fra messeområdet er absolutt verdt en titt.

, , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon