Acer viser frem Aspisre S5, verdens tynneste ultrabook, fullspekket nettbrett og iCloud rip-off!

Acer slapp sine største CES-nyheter i natt og smykket seg med tittelen som produsenten av verdens tynneste ultrabook. Nye Aspire S5 er kun 15mm på sitt tykkeste. Samtidig lanserte Acer den neste tableten i Iconica-serien, Tab A700 og en real rip-off av Apples iCloud-tjeneste, helt ned til illustrasjonsbildene. 

Acer Aspire S5

Den 15mm tynne, 1,35kg tunge ultrabooken har en skjermstørrelse på 13.3 tommer og kommer i en svart magnesiumlegering. Designet er upåklagelig og det er også oppstartstiden etter at lokket har vært lukket, for med Acer InstantOn teknologi vil maskinen være klar til bruk på halvannet sekund etter at du åpner lokket.

Sjekk ut videoen under for å se hvordan det stilige lokket på baksiden av ultrabooken skjuler ikke bare HDMI, men også USB 3.0 og Thunderbolt tilkoblinger. Tidligere er det bare Apple-produkter som har hatt Thunderbolt, men nå kommer også den første Windows-maskinen. Acer har satt andre kvartal som leveringsdato og det stemmer bra med at det er i mai/juni de nye Ivy Bridge-brikkene fra Intel skal komme. Det er nemlig først på Ivy Bridge-prosessorer at vi kan få støtte for Thunderbolt.

For at maskinen skal kunne kalle seg (verdens tynneste) ultrabook må den selvsagt ha SSD, men ingen DVD-stasjon. Ingen pris ble oppgitt, men rundt 8000-10000 er undertegnetes gjettning.

Hands-on video fra The Verge:

Nye Timeline Ultra-maskiner 

Det er ikke bare S-serien til Acer som får en oppgradering, men også den gamle Timeline-serien. En 14-tommer og en 15-tommer som vil ha forholdsvis like spesifikasjoner. selv om all informasjon ikke er tilgjengelig ennå er det også her nevnt støtte for InstanOn, HDMI og USB 3.0. Maskinene er ventet i første kvartal.

Acer Iconica Tab A700 

Bilde fra The Verge som var til stede på pressekonferansen 

I følge The Verge som var på pressekonferansen slapp Acer nyheten om en ny fire-kjernet Android-tablet som etter alle solemerker er den nye Acer Iconica Tab A700 som også har en 1080p-skjerm. Acer viste den raskt frem uten å si mye. Det er naturlig å tenke seg at denne vil selges med nyeste Android 4.0, Ice Cream Sandwich.

AcerCloud, en ren iCloud rip-off 

Til slutt viste Acer frem det de har kalt AcerCloud og som de tydeligvis ikke har vist særlig interesse for å skjule at er en ren rip-off av Apples tilsvarende tjeneste, iCloud. Sjekk bare ut likheten i bildene fra de to firmaenes presentasjoner av nettskytjenestene.

Likheten er slående!

Kilde: The Verge 

, , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon