Apple-året 2012, her er alle ryktene du trenger om neste iPhone, iPad, Macbook og iTV!

12/12/2011

Data, Mobil, Nettbrett, Nyheter

iPad 3 mock-up designet av Guilherme Schasiepen

Ingen merkevarer står sterkere enn Apple når det kommer til ryktebørsen. Internett regelrett flommer over av gode og mindre gode kilder som mener at de vet hvilke oppdateringer Apple har planlagt for sine meget populære produkter. Nå som 2012 nærmer seg så passer det å ta en titt inn i glasskula, luke ut de mest troverdige ryktene og se om man klarer å forutse hva som kommer fra eplefabrikken neste år. 

iPad 3

Den originale iPaden ble vist frem i januar, men kom først i butikkene i april 2010. iPad 2 ble lansert i mars i år og følger Apple sin vante rutine med årlig oppdateringer, har vi nok noe spennende å se frem til i mars/april. Digitimes kan bygge opp under disse ryktene med rapporter om nedgang i iPad 2-produksjonen og tilsvarende oppgang av iPad 3-produksjon i første kvartal 2012.

Mange forventer en høyoppløst skjerm på iPad 3, eller Retina Display på Apple-språket. Dette er en naturlig utvikling av produktet som også vil føre til en bedre opplevelse når man leser e-bøker. Retina Display er en betegnelse Apple bruker på skjermen til iPhone 4 og 4s som innebærer at pikseltettheten er så høy at pikslene er umulig å se. En tilsvarende skjermoppløsning som iPhonene vil si en oppløsning på 2048×1536. Din iPad 1 eller 2 har i dag 1024×768.

A6 er et annet nøkkelord for iPad 3, Apple har tidligere brukt iPad til å lansere nye prosessorer og nå er turen kommet til A6. Ryktene skal ha det til at A6 har 4 kjerner og er bygget på en 28nm teknologi.  Ettersom Nvidia i disse dager kommer på markedet med sin 4-kjerners prosessor er det naturlig at Apple ikke er langt bak.

Andre rykter: 3 modeller; WiFi, 3G og 4G, Siri-integrasjon, bedre kamera, lengre batteritid.

Prisen vil nok fortsette å ligge like under 4000,- for den minste WiFi-modellen.

Et mulig designkonsept fra Guilherme Martins Schasiepen 

iPad 3 mock-up designet av Guilherme Schasiepen

iPhone 5 (4G, 6?)

Det blir interessant å se hvilket navn Apple ender opp på med den neste iPhonen. Neste iPhone vil være nummer 6 i rekken, men nye rykter skal ha det til at neste iPhone får LTE-teknologi, eller 4G som mange kaller det. Dette er mobilt bredbånd med mye større hastigheter enn det nåværende 3G-nettet. Også i Norge bygges nå 4G-nettet ut.

Mest sannsynlig vil neste iPhone få et nytt design, dette tilsier ihvertfall Apples tidligere designendringer på smarttelefonen. iPhone 3Gs var lik 3G og iPhone 4s er lik 4.

Mye mulig er det også at iPhonen vil få en større skjerm og gestures-støtte på hjem-knappen.

De mest naturlige datoene for neste iPhone er juni/juli eller oktober/november hvis Apple følger tidligere rutiner.

iPhone mock-up designet av Guilherme Schasiepen

Macbook Pro og Air

De nye Ivy Bridge-prosessorene til Intel åpner for enda bedre, men tynnere og lettere bærbare maskiner. Eksempler på slike er Ultrabooks med Windows, men også Apple har sine ultratynne bærbare i Air-serien. Ryktene rundt oppdateringer på Pro og Air-serien er tvetydige. Dog virker ryktene klare på at det kommer en ultratynn 15-tommer fra Apple i 2012, men om den bærer navnet Pro eller Air er vanskelig å si.

Det vil vi mest sannsynlig få vite rundt april, når det er ventet at nye maskiner fra Apple skal komme, samtidig som Intel har sagt at de skal levere Ivy Bridge på dette tidspunktet. Videre sier Intel at Ivy Bridge skal støtte både USB 3.0 og Thunderbolt-teknologi.

Et annet spennende rykte er Apples Digital Handshake-teknologi som gjør at du blant annet kan logge inn på Macen din med iPhonen. Digital Handshake er ny kamerateknologi som åpner for at kameraene kan lese Invisible Ink, noe som igjen gjør det enkelt å dele bilder, filmer, kontakter osv. mellom kameraene på mobilen og datamaskinen.

iTV

Hadde du sittet på et bilde av den kommende TVen fra Apple kunne du tjent noen lisenskroner, men her er ihvertfall en mock-up fra MacRumor.com

At Apple har en TV på blokka er det lenger ingen tvil om, selv skrev jeg tidligere i høst en kommentar rundt nettopp Steve Jobs’ aller siste prosjekt. Men det finnes knapt holdbar informasjon rundt Apples fjernsyn. Det vi vet er at Steve Jobs «finally cracked it» når det kommer til stuas midtpunkt. Det sa Jobs nemlig til forfatteren av hans egen biografi før han gikk bort tidligere i høst.

Det blir spennende å se hva Jobs jobbet med enten det er måten vi mottar TV-programmer på eller om det er stemmestyring . Eller noe helt annet, det vet vi ikke. Men mer enn ett rykte nevner mulig integrasjon av den nye nettsky-tjenesten iCloud, stemmestyring via Siri og egne apper for internettstreaming av kanaler i motsetning til dagens modell.

Det er rapportert at Apple har kjøpt opp Sharps skjerm-fabrikk i Japan og at iTV skal lages her. Meget mulig er det at Sharp også lager skjermen til iPad 3, ettersom Apples og deres tidligere kompanjong Samsung for det meste prater sammen i rettsalene om dagen.

Hva tror du vi kan vente oss av Apple-produktene neste år? Noe du gleder deg mer til enn annet? Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet under!

Ikke glem at du finner Teknolicious både på Facebook og Twitter!

Kilder: Nikkei Business, 9to5mac.com, macrumors.com, Mock-up tegninger av Guilherme Schasiepen

, , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon