Windows 8 kopierer Apple og får egen app-butikk! Betaen kommer i februar

07/12/2011

Apps, Data, Nettbrett, Nyheter

I går kveld, norsk tid, viste Microsoft frem en av de viktigste brikkene for at Windows 8 skal bli en suksess, nemlig Windows Store.

Samtidig slapp de nyheten om at den åpne beta-versjonen av åttern kommer i slutten av februar. Denne blir gratis og Microsoft håper nok at denne betaen skal gi like stor effekt som da de slapp beta for Windows 7. Det ble nemlig en umiddelbar suksess for Redmond-bedriften og tallene fra den første Developer-Releasen, over 3 millioner nedlastninger, viser at teknoverdenen er veldig spent på Windows 8 også.

De som prøvde den tidlige releasen fikk et ganske uferdig operativsystem, men en beta-versjon er noe helt annet. En slik versjon kan nesten regnes lik det endelige produktet.
 

Og spent har vi grunn til å være. Microsoft endrer brukergrensesnittet drastisk. Touch er stikkordet, selvom det gode gamle skrivebordet blir å finne under den nye Metro-looken.
 

Windows Store

I Windows Store skal appene stå i sentrum, sier Microsoft. De ønsker at utviklere skal hoppe på deres plattform og frister med bedre profitt per app enn det konkurrentene gjør. For oss forbrukere vil betal-apps koste mellom $1.49 og $999. Eller cirka mellom en tier og 6000 kroner.

Selvsagt blir det gratis-apps også.

En annen god nyhet er at Windows Store blir global, slik at ingen apper er kun forbeholdt amerikanerne. Noe som kan være irriterende for oss med Android eller iOS.

Windows Store blir å finne på betaen som kommer mot slutten av februar. Det er godt februar er årets korteste måned!
 

Kilde: Microsoft 

, , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon