Min teknologihverdag: Dinsides Pål Joakim Olsen

07/12/2011

Apps, Data, Kommentar, Mobil, Nettbrett

I artikkelserien “Min teknologihverdag” vil Teknolicious finne ut hvilke teknologiske produkter som preger hverdagen til folk, og hvorfor de har valgt akkurat disse. Har du tips til noen som bør bli intervjuet, så send en e-post.

Dagens intervjuobjekt er ingen ringere enn Dinside.nos egen Pål Joakim Olsen. Han er teknologiredaktør hos forbrukernettsiden og jobber med saker innen disse feltene: Mobil, kamera/foto, sosiale medier, nettjenester, programmer, Mac samt utvikling av DinSide. Men i dag er han mannen som gir Teknolicious sine lesere litt innsikt i hvilke teknologiske dingser som preger hans hverdag.

Hvilket oppsett av datamaskin(er), mobil og nettbrett har du i dag, og hva er bakgrunnen for valget av disse komponentene?

Jeg var Windows-bruker helt frem til 2007, men fikk da låne min første Macbook. Etter endt låneperiode endte det med innkjøp av den sorte macbooken, som ble byttet ut med en 17″ Macbook Pro i fjor sommer. Jeg <em>har</em> også installert Windows 7 Ultimate på den, men tror jeg har bootet to ganger i W7, så bak tastaturet er det OSX som gjelder. Det jeg først og fremst setter pris på med OSX er hvor effektivt alt fungerer sammen; de mange snarveiene på styreflaten, hvordan det aller meste av filer bare kan dras og slippes mellom ulike programmer etc. Litt ironisk at det er denne elegansen jeg setter pris på ved Android også, kontra iOS.

På mobilfronten er det stadige utskiftninger på grunn av test, men til en hver tid har jeg en Android-telefon i den ene lomma og en iPhone 4s i den andre – må nesten det når man skriver om såpass mange apps. Når jeg ikke tester en telefon, er Android-telefonen en Samsung Galaxy S II; i mine øyne den suverent beste telefonen på markedet i dag, selv om det skal bli spennende å teste Nexus-telefonen, som er rett rundt hjørnet.

Hjemme ligger også en iPad som jeg har fått av arbeidsgiver, men i motsetning til de fleste andre bruker jeg den ikke så mye – stort sett bare når jeg skal ut og reise, men den er også morsom å spille på samme med ungene. I tillegg liker jeg godt å lese nyheter på den, via Zite, Feedly, Flipboard og lignende apper.

Hva består oppsettet i stua av?

I stua har vi en 46″ på veggen, PlayStation 3 og Xbox 360. Høyttalerne har blitt noe tonet ned med åra – tidligere hadde vi fem høyttalere og en 34kg koloss av en subwoofer under trappa, men nå er det bare et par relativt små B&W-høyttalere igjen. Har for tiden en Apple TV på lån som jeg funderer på å kjøpe – først og fremst på grunn av Airplay fra telefonen og filmleiemulighetene. Til nå har jeg vært blant dem som trasker bortom videosjappa i ny og ne og leier film.

Hvem er din favoritt på Twitter?

Oi, det er mange. Jeg følger stort sett bare nordmenn og prøver å gruppere dem litt i Tweetdeck, selv om jeg fortsatt har en lang vei å gå. Jeg synes det er stas å kunne fnise litt av Twitterfeeden min og liker derfor @bordsenius, @halvordahl og @badesken. Den teknologiinteresserte får også en del høydepunkter fra @techmeme, og det er flere som deler gode lenker, f.eks. norske @macgeeky og svenske @svartling.

Pål Joakim selv finner du her: @paljoakim 

Dagens favoritt-app til nettbrett/mobil?

Det må bli Swiftkey X, som koster én krone akkurat i det jeg svarer på dette. Android-tastaturet gjør at jeg skriver fantastisk fort på touchskjermen – det lærer seg etter hvert hvilke ord du skriver etter hverandre og hvilke bokstaver du pleier å bomme litt på, og nå kan jeg stort sett bare trykke kjapt og upresist, og så blir ordet riktig allikevel.

Hvilket mobil-OS er det beste i din mening?

Personlig liker jeg Android best på grunn av de mange tilpasningsmulighetene og enkelheten der du f.eks. kan se på et bilde i bildegalleriet og dele det direkte på Facebook, Twitter, Dropbox eller hva det måtte være, men jeg har ikke noe problem med å anbefale andre mobile OS til andre. For å få mest ut av Android må du være litt ekstra interessert i å utforske – iOS/WP7 er litt enklere rett ut av boksen, men har begge sine begrensninger.

Du tester jo mange kameraer for dinside.no, hvilket kamera ville du helst sett under juletreet?

Jeg har bare så vidt fått prøvd det, men kjenner jeg sikler litt av Sony NEX-7. Jeg har blitt veldig glad i de speilløse systemkameraene, som jeg synes byr på et svært godt kompromiss mellom størrelse og bildekvalitet, og det forundrer meg egentlig at disse kameraene har såpass lav markedsandel som de har.

Flere saker i serien Min teknologihverdag

, , , , , ,
anti fatigue mats amazon