Så enkelt er det å teste ut ChromeOS, operativsystemet som bare er en nettleser

Noen ganger kan nettleseren være det eneste man bruker og da kan kanskje et operativsystem så enkelt som det du finner på bildet over være fristende. Dette er ChromeOS, Googles eget operativsystem kun basert på nettleseren. Du får kjøpt egne maskiner med dette installert, kalt Chromebooks. Disse har jeg skrevet om i dette innlegget, og i det innlegget dukket det i forrige uke opp en kommentar om en som lurte på om selve OSet kan brukes på en «vanlig» maskin. Og det kan man så absolutt. 

Hexxeh er en utvikler som står bak en versjon av ChromeOS som mange anbefaler. Dette er en såkalt Vanilla-versjon som er så lik originalen som mulig. Hexxeh gjør det enkelt å teste ut uansett hvilken plattform du kommer fra. Alt du trenger er et minnekort eller en USB-disk med 4GB lagringsplass. Da kan du enkelt ha en dual-boot med ditt fullblods OS og ChromeOS som valgmuligheter. Hvert til sitt bruk.

Gå til Hexxehs nettside for nedlastning.

OSet fungerer til alt det du er vant til å gjøre på internett, inkludert FLASH og HTML5-støtte.

Selv vurdere jeg å kjøre opp min førstegenerasjons Asus EEE PC 701, den med 2GB internlagring. Jommen bra det er SD-kort plass i den og.

Legg gjerne igjen dine erfaringer i kommentarfeltet under!

, , , , , , ,
anti fatigue mats amazon