Min teknologihverdag: Formuebygging

02/12/2011

Data, Kommentar, Mobil

I artikkelserien “Min teknologihverdag” vil Teknolicious finne ut hvilke teknologiske produkter som preger hverdagen til folk, og hvorfor de har valgt akkurat disse. Har du tips til noen som bør bli intervjuet, så send en e-post.

I dag stifter vi nærmere bekjentskap med mannen bak den populære økonomibloggen

Formuebygging. Han forklarer sin teknologiinteresse slik: «Min gadget / IT interesse går hånd i hånd med økonomiinteressen. På Formuebygging får jeg skrive akkurat hva jeg vil om disse temaene, selv om det stort sett er relatert til økonomi. Min største svakhet er nye dingser, datamaskiner, spillkonsoller og slikt. Kommer det en ny mobil eller en spillkonsoll kan man anta at jeg er en av de som ønsker å sjekke ut dette først. Noe som ikke alltid er bra for lommeboken og husfreden… Derfor er Formuebygging også et nettsted der jeg prøver å tøyle den latterlige materialistiske trangen. Noen ganger går det bra, andre ganger ikke fullt så bra.»

Hvilket oppsett av datamaskin(er), mobil og nettbrett har du i dag, og hvorfor har du valgt disse?

iMac27″
Dette er min hovedmaskin. Den brukes til det meste og er i stor grad en musikkproduksjonsmaskin med Apple Logic. Etterhvert har jeg planer om å anskaffe en vidock til denne for å kunne få litt bedre grafikk for spilling. Vidock er som en ekstern boks du kan koble til maskinen og i denne boksen finnes det et PCI-E spor. Der kan man stappe inn et bedre skjermkort for eksempel. Kobles via Thunderbolt porten.
Mac Mini
Denne maskinen brukes som mediaspiller.
Hvit MacBook
Dette er min kones datamaskin, hun bruker denne hver dag og kunne ikke vært mer fornøyd. Hun blogger, fikser med bilder, kommuniserer, hører på musikk. Ja, det meste innen den digitale hverdagen. Og, ja Facebook såklart.
iPhone 4S
I skrivende stund har jeg iPhone 4 som min kone straks skal få overta. Jeg får snart 4S modellen i jobben. Jeg har hatt iPhone siden 3G varianten kom ut og kan ikke tenke meg å bytte nå. Jeg har prøvd Galaxy S2 hos noen kollegaer og selv om telefonen har imponerende specs er jeg ikke særlig imponert over Android som OS enda. Det er alltids godt med konkurranse dog.
Gammel stasjonær i kjelleren som filserver som kjører Ubuntu 11.04 eller hva det nå var for versjon.
Hva foretrekker du helst, Mac eller PC?
Antar at jeg har svart på dette spørsmålet allerede. Når det er sagt så var jeg en såkalt «Apple hater» i 2004 men, etter å ha virkelig fått prøve operativsystemet i fred og ro en stund begynte jeg å like det meste med systemet. Resten er historie. Jeg kan komme med haugevis av argumenter for Mac men, nøyer meg med at jeg liker oppbyggingen av systemene og at ting stort sett bare virker. Selv om det noen ganger klør litt i PC bygger fingeren … Jeg har ikke noe behov for å prakke på andre mine meninger om dette temaet. Folk får bruke hva de vil!
Hva består oppsettet i stua av?
Høytalere fra Dali Ikon 6 serien
50″ Plasma TV
Reciever fra NAD
Nintendo Wii
Mac Mini
Denne maskinen er koblet til TVen via HDMI, lyd går til reciever via optisk kabel. Jeg fjernstyrer den via Apples versjon av «remote desktop» innebygd i OSet. Minien kjører en opensource programvare som kalles Plex. Min server som nevnt oven har noen mapper delt ut med diverse media (Film, Barnefilmer, TV Serier Osv). Plex scanner så denne mappen og laster ned metadata, coverbilde og diverse. Til slutt presenterer den alt dette på TVn gjennom et skikkelig slick interface med god navigering og spiller av filene via mitt kablede Gbit-nettverk jeg har lagt opp i huset.
Hvem er din favoritt på Twitter?
Bruker ikke twitter men, det får bli notch (skaperen av minecraft, et spill jeg ikke har turt å prøve enda) 😉
Dagens favoritt-app til nettbrett/mobil?
Ja det var jo et enkelt spørsmål … (ironi). Det finnes så mange gode apper der ute og det er ekstremt vanskelig å finne en favoritt. Jeg slår et slag for appen Bensinpris! Denne har jeg brukt noen ganger og den finner altså en bensinstasjon i din nærhet som har det billigste drivstoffet. Denne hjelper meg å spare noen kroner nå og da. Anbefaler at fler laster ned denne og bruker den aktivt! Oppdater priser osv, den er avhengig av at brukere rapporterer inn data og det er ikke vanskelig å gjøre. Den finnes også for Android enheter.
Hva er din favoritt økonomi-nettside?
Det er mange jeg liker men, pengeblogg.bloggnorge.com står ganske høyt opp på min anbefalingsliste. Her står det mye nyttig info. Det er bare å grave i arkivet!

Teknolicious takker for intervjuet og anbefaler Formuebygging for de som liker å lese både universelle tips, men også private historier og tanker rundt personlig økonomi.

, , , , , ,
anti fatigue mats amazon