Offisielle norske priser og dato for Asus Transformer Prime

01/12/2011

Nettbrett, Nyheter

Endelig har vi fått de nordiske prisene og (nesten) dato for når du kan få tak i Asus Transformer Prime. Dessverre må vi vente  til kalenderen viser 2012 før vi kan få fingrene i nettbrettet med tastaturdocking. I pressemeldingen fra Asus får vi, i tillegg til å få en «tidlig januar»-dato, får vi også de veiledende prisene på oppfølgeren til Asus EEE Transformer. 

Fem høvdinger 

For oss nordmenn blir prisen 4995,- for den champagne gullfargede, 32GB-store varianten. Inkludert i den prisen får du også tastaturdockingen som også fungrer som ekstra batteri. Tidligere i høst lovet Asus 18 timer med bruk før ladekabelen måtte frem, den offisielle tiden er nå redusert til 12 timer. Dette er litt mindre enn forgjengeren, men så har jo hele tableten vært igjennom en slanke- og skjønnhetskur som har gjort den meget godt.

Syltynn 

Selve nettbrettet er syltynt, kun 8,33mm, dette kan du omtrent doble når du fester brettet i tastaturdocken. Designet har også fått seg en oppgradering fra det litt trauste uttrykket forgjengeren hadde. Den grønn-aktige looken er skiftet ut med aluminium som følger Asus sine Ultrabooks i utseende.

Tegra 3, med hele fem kjerner 

I tillegg til at Asus Transformer Prime blir et av de første nettbrettene som får nye Android 4.0 (kommer i en over-the-air oppdatering så snart som mulig) blir tableten også den første med Nvidias nye Kal-El prosessor, bedre kjent som Tegra 3. Den betegnes som fire-kjernet, men har faktisk fem, den kjernen siste kjører når nettbrettet ikke er i bruk for å spare strøm.

Tegra 3 vil kanskje ikke gi en merkbar forbedret opplevelse i selve operativsystemet, men den skal forbedre spillytelsen. Dette har Asus tenkt på og Transformer Prime har støtte for USB-tilkoblinger, som for eksempel spillkontrollere. Kombinert med en stor HDTV og micro-HDMI-tilkoblingen kan man ta nettbrettspilling til et helt nytt nivå.

SuperIPS+ betyr veldig bra skjerm 

Førstegenerasjons Transformer fikk mye skryt for en god IPS-skjerm med fantastisk innsynsvinkel. Skjermen til Prime har fått superlativer i begge ender og heter nå SuperIPS+. Denne er spesielt forbedret ved bruk utendørs.

Asus skryter også av et godt kamera, 8MP og LED-flash, men hvor mange som løper rundt med nettbrett for å ta bilder er vel heller usikkert.

Flere modeller kommer 

I første omgang er det altså 32GB-versjonen med docking som kommer for salg. Informasjon om flere ulike varianter og andre farger enn champagne gullfargen vil komme senere.

De offisielle spesifikasjonene fra Asus 

Specifications

Display 10.1″LED backlit screen with Super IPS+ (1280 x 800) 10 finger multi-touch and up to 600 nits brightness (Outdoor readable)

Corning® Gorilla® Glass

Operating system Android™ 3.2 Honeycomb (upgradable to Android™ 4.0 Ice Cream Sandwich)
CPU NVIDIA® Tegra® 3 quad-core CPU (Up to 1.4GHz Single Core, 1.3GHz Quad Core)
Memory LP DDR2 1GB
Storage 32GB EMMC + 8GB lifetime free ASUS WebStorage
Wireless 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1+ EDR
Camera 1.2MP (front)/8MP auto-focus (rear) with LED flash, large F2.4 aperture

Video recording with up to 1080p 30fps

Interface Pad: 2-in-1 audio jack (headphone/mic-in); 1x micro HDMI port; 1x micro SD card reader; 1 x internal microphone; 1 x stereo speaker Mobile dock:1 x USB 2.0 port; 1 x SD card reader
Sensors G-sensor, light sensor, gyroscope, E-compass, GPS
Flash support Yes
Multitasking Yes
Special apps ASUS launcher, @Vibe Music, ASUS WebStorage, MyLibrary, MyNet, MyCloud, file manager, ASUS sync, SuperNote, App Locker, App Backup, TegraZone, Polaris® Office
Battery 12 hours; 25Wh li-polymer battery *

18 hour pad with dock ; 25Wh (pad) and 22Wh (mobile dock)

Li-polymer battery *

Dimensions Pad: 263mm x 180.8mm x 8.3mm/586g

Mobile dock: 263mm x 180.8mm x 8-10.4mm/537g

Color Champagne Gold

 

 

, , , ,
anti fatigue mats amazon