Stay.com er verdens beste online og mobile reiseplanlegger. Ja, og så er den norsk!

25/11/2011

Internett, Nyheter

Noen ganger kommer man over nettjenester som er så mye bedre enn andre. Ideen bak denne er av typen: «Hvorfor har ingen tenkt på det før!» Glem utdaterte reisehåndbøker, bli din egen guide og opplev alt kun ved hjelp av mobilen!

Jeg har snakket med Joachim Paasche, mannen bak Stay.com

Nettjenesten Stay.com er like enkel som den er genial. Du setter deg ned ved datamaskinen før du reiser, velger det stedet du skal til og utforsker hva din destinasjon har å tilby. På den måten kan du velge ut og legge til severdigheter, shoppingsentre, restauranter, hoteller og mye annet som DU liker til DIN personlige reiseguide.

Etter at du har lagt til dine favoritter kan du dele reiseguiden med de du ønsker og få flere tips. Ønsker du kart og oversikt over dine favoritter på papir, så får du reiseguiden i PDF-versjon til utskrift. Eller du kan laste ned reiseguiden på din smarttelefon. Og det er nettopp her Stay.com virkelig skiller seg ut.

Appene 

Stay.com har apper for både Android og iPhone. Etter å lastet ned disse til din mobil logger du på med samme brukernavn og passord som du brukte da du laget din egen reiseguide på nettsiden til Stay, eller bruker den Facebook-integrerte påloggingen.

Da får du tilgang til din reiseguide rett på mobilen. Den lastes kjapt og greit ned på mobilen, min reiseguide for Riga tok kun et minutt å laste ned og med kart og 20 attraksjoner okkuperte den drøyt 20MB av lagringsplassen.

Gratis og du går deg aldri bort! 

Har du GPS på smarttelefonen din, noe de fleste har, vil du enkelt kunne trykke på Locate Me og du vil få beskjed om hvor du finner deg hen.

Klikker du på en av de røde tegnstiftene får du informasjon om attraksjonen som om du skulle ha lest en reisehåndbok.

Alt dette gjøres uten eneste kostnad for din del. Laster du ned din reiseguide på forhånd unngår du ufattelig dyre roamingregninger i postkassa når du kommer hjem.

Sjekk ut videoen til Stay.com for en enkel innføring i hvordan det fungerer.

Lag din egen reiseguide from Stay.com on Vimeo.

-Ville lage et brand

Joachim Paasche virker meget engasjert, og stolt, når jeg snakker med han om Stay.com. Han var ikke uten erfaring fra kombinasjonen internett og reiseliv før han startet med Stay.com. Han var en pionér innen online hotellbooking, men da konkurransen etterhvert ble meget hard trakk han seg ut og satset istedet på reiseplanleggingen.

Han hadde ideen, men som Paasche sier: «Vi ville lage et brand, og da trengte vi et godt domenenavn.»

Da de kom over Stay.com, som det viste seg at noen hadde sittet på i over 10 år og bare ventet på at den rette kjøperen skulle dukke opp, skjønte Paasche at de hadde funnet det rette domenet. Men det ble ikke billig.

Nå har Stay.com sine lokaler like ved Universitetet i Oslo og der jobbes det på spreng for å utvikle tjenestene. Nesten hver dag lanserer de nye byer du kan planlegge reiser for og samtidig jobbes det med å videreutvikle nettsiden og appene. Androidversjonen er for eksempel kun noen uker gammel.

De neste store målene til Stay.com er å lansere nettsiden i USA og å utvikle appene til å fungere på egenhånd. Altså slik at du kan legge til severdigheter, restauranter, etc. i reiseguiden din, rett på mobilen.

Sjekk ut Stay.com før du legger ut på reise neste gang. 

, , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon