Julegavetips: Apple tv og Boxee Box – Mediespillere

21/11/2011

Internett, Julegavetiips

Dette julegavetipset går til alle som eier en TV med HDMI-inngang. (Så og si 100% av alle flatskjerm-TVer har HDMI-inngang!) Mediespillere er små bokser som du kobler til TVen slik at du kan streame/strømme video, musikk og bilder fra internett eller fra harddisker på nettverket ditt hjemme, rett på TV-skjermen. Det finnes flere bokser av dette slaget, men jeg legger vekt på to som jeg tror er de beste valgene.

Boxee Box 

Denne lille rakkeren med det artige designet er den kanskje mest populære mediespilleren der ute. Den kom på høsten i fjor, men er fortsatt en absolutt verdig deltager. Det er D-Link, som står bak mange trådløse rutere der ute, som har tatt det populære mediesenter-programmet Boxee og puttet det inn i sin egen lille boks. Derav navnet, Boxee Box.

Fjernkontroll med tastatur på baksiden

Her får du via den lure fjernkontrollen tilgang til nettleser, mediesenter for å styre de video-filene du har lagret lokalt, Spotify og apper. En av disse appene er Headweb som er en skandinavisk løsning for leie av film over internettkabelen.

Boxee Box får du for eksempel hos MPX.no for 1690,-

Apple TV

Apple TV er betegnet som et hobbyprosjekt hos Apple, men det er faktisk en genial mediespiller, og spesielt for to forskjellige typer. Først og fremst for den som eier en del Appleprodukter fra før, som iPad og iPhone. Men også for de som er villig til å jailbreake(lovlig, til tross for navnet) den lille «hockeypucken» fra Apple.

De som allerede eier iPhone og/eller iPad og andre Apple produkter vil fort dra kjenselen på iOS på Apple TV og kan nyte godt av AirPlay som er funksjon der du kan sende bilder, video, til og med spill over nettverket fra iProduktet over til TVen via Apple TV. Og nå som filmleie er gjort enkelt tilgjengelig via iTunes åpner det seg en enkel tilgang til internettets versjon av videosjappa på hjørnet.

Tyr man også til jailbreaking åpner det seg en verden av muligheter. Noen er dog mindre lovlig enn andre, som ulovlig nedlastning og streaming av filmer/tv-serier. Men de beste, og lovlige, tipsene er for eksempel fjernkontrollmuligheter via iPhone/iPad og installering av mediesenteret XBMC som er en av utfordrerne til ovennevnte Boxee.

Apple TV får du hos Apple.no for 849,- Der har du også muligheten å legge til gaveeske med rød sløyfe og en liten hilsen. Sånn hvis du sender gaven til noen!

Andre julegavetips 

, , , , , ,
anti fatigue mats amazon