Ice Cream Sandwich portet, kommer snart til en Andoird nær deg!

20/11/2011

Mobil, Programvare

Bildet over er fra theverge.com og viser en Nexus S som kjører nyeste Android 4.0, eller Ice Cream Sandwich om du vil. AOSP(Android Open Source Project) slapp tidligere i uka den offisielle kildekoden til ICS. Etter at slike kildekoder blir tilgjengelig pleier det ikke ta lang tid før utviklere disker opp med egne ROM-versjoner fra gutterommet. Ei heller denne gangen. Ikke mindre enn tre telefoner har allerede fått ICS portet og mange flere er nok på vei. 

Nexus S

Bildet over viser forgjengeren til den «offisielle» Ice Cream Sandwich-telefonen fra Google. Og selv om Nexus S allerede har fått det avklart at den får ICS-oppdateringen offisielt fra Google, så har den svenske xda-utvikleren kwiboo fått en meget brukbar custom-ROM i gang på Nexus S. Noe barnesykdommer som problemer med USB-masselagrings funksjonene og at du manuelt må finne WiFi-tilkoblingen selv må man regne med. Men den skal i følge tidlige testere være veldig stabil og god. Sjekk den ut her!

Samsung Galaxy SII

Årets store hit-mobil, Samsung Galaxy SII har også en stor utviklerskare der ute og nå har det dukket opp en youtubevideo av Ice Cream Sandwich kjørende på den lekre AMOLED-skjermen til SII. Vi snakker om en såkalt alpha-release så regn ikke med at alt er på plass. Mobilnettverk, Bluethooth og WiFi mangler enda kontakt. Men det jobbes med videre utvikling.

Sjekk videoen for en forsmak.

 

LG Optimus 3D

Også LGs flaggskip, Optimus 3D, har fått smaken på sandwich-is. Nok en gang er det en youtubevideo som bevis og denne ser ut å være i fra Lisboa, Portugal (dog, korrekt meg gjerne om jeg tar feil!).

 

CyanogenMod 9

For mange vil derimot januar bli en viktig måned, som skjermbildet fra Twitter viser så er den kanskje mest populære Android-utvikleren Cyanogen i gang med å utvikle Ice Cream Sandwich til mange Android-telefoner der ute. To måneder fra 15. november, betyr siste halvdel av januar. Det blir spennende å følge Cyanogen fremover.

Offisiell oppdatering 

De fleste store telefon-produsentene har allerede lovet Ice Cream Sandwich til mange av sine telefoner fra i år. Dermed kan man vente på disse lanseringene i stedet for å legge inn såkalte custom-ROM. Dette innebærer dessverre at man, ofte, må smøre seg med en del tålmodighet. Som et skrekkeksempel kan man ta min personlige telefon, LG Optimus 2X, som ble lovet den forrige store oppgraderingen, Gingerbread, raskt etter lansering i januar, den kom først nå i november.

Kilde: Engadget og The Verge 

Gleder du deg til Ice Cream Sandwich? Skal du legge inn en tidlig ICS-ROM på din mobil? 

, , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon