Min Teknologihverdag: Gøran Solbakken

16/11/2011

Data, Internett, Kommentar, Spill

I artikkelserien “Min teknologihverdag” vil Teknolicious finne ut hvilke teknologiske produkter som preger hverdagen til folk, og hvorfor de har valgt akkurat disse. Har du tips til noen som bør bli intervjuet, så send en e-post.

Dagens intervjuobjekt er Gøran Solbakken(@gorsol23). Han er mannen bak spillbloggen barespill.com. På bloggen finner du tester, anbefalinger og annet spillrelatert stoff. Jeg anbefaler Gørans sak, Pass på, spill er farlig!, på det sterkeste. I tillegg skriver han spilltester for et annet norsk spillnettsted.  

Min teknologihverdag

Hvilket oppsett av datamaskin(er), mobil og nettbrett har du i dag?

Jeg har 1 stasjonær PC, samboeren min og jeg har en bærbar PC hver av oss, og det står en stasjonær PC på rommet til eldste sønn i huset som trenger litt reparering før den fungerer.

Jeg har en HTC Desire som jeg er meget fornøyd med. I motsetning til en iPhone opplever jeg HTC som mer åpen, og jeg kan få den til å gjøre og se ut som jeg vil. Har alltid hatt interesse for design og operativsystem, og muligheten til å velge dette selv på telefon er suverent.

Har dessverre ikke gått til innkjøp av et nettbrett enda, og har nå bestemt meg for å vente på neste generasjons nettbrett før det blir noe innkjøp.

Hva er bakgrunnen for valget av disse komponentene?

Både min stasjonære og bærbare PC, samt mobiltelefon, er sponset via jobben. Den stasjonære fikk jeg velge mellom en hel del forskjellige modeller, og falt da på den kratigste og den med det beste skjermkortet, så klart…

Hva foretrekker du helst, Mac eller PC?

Som den gameren jeg er så er valget mitt ganske todelt. Til spilling så er PC mer eller mindre det eneste valget, og jeg kommer nok alltid til å ha en «nyere» PC stående til spilling.

Men det jeg har testet og sett av Mac er veldig positivt. Heldigvis begynner det å nærme seg en oppgradering av en bærbar i huset, og da kommer nok valget definitivt til å være Mac. For meg virker det mer stabilt, og jeg er en veldig stor fan av operativsystemet og hvordan alt er lagt opp. Og uansett så trenger jeg ikke to PC’er til spilling, så jeg kan med relativt stor sikkerhet si at det neste kjøpet blir en Macbook Pro.

Hva består oppsettet i stua av?

I stua har jeg den nevnte stasjonære PC’en koblet opp mot TV’en, en 51″ Samsung Plasma. Her foregår det meste av tv-titting via streaming over nett, filmer og alt annet man kunne ønske seg. I tillegg har jeg en Playstation 3 og Xbox 360, alt koblet opp mot et JVC surroundanlegg.

Som den gameren du er, hva er ditt favorittspill igjennom tidene? Og hvilken konsoll har blitt mest utslitt?

Haha, det er jo spørsmålet de fleste gamere sliter med å svare på. For å ta det siste først, så har jeg nok brukt mest tid på PC som spillplattform. Men den siste tiden så har jeg brukt mest tid på PS3, med spill som Dark Souls, Batman: Arkham City og Uncharted 3. Heldigvis har jeg fått meg Skyrim på Xbox 360 (i tilllegg til PC) så min trofaste gamle Xbox 360 får snart litt mer kjærlighet.

Hvis det er slik at jeg på død og liv må velge et favorittspill gjennom tidene, så må nok det være Final Fantasy 7. Eller Mass Effect. Nei vent, Red Dead Redemption. Metal Gear Solid kanskje? Nei jeg greier nok ikke å velge ett favorittspill, det er umulig. Jeg har veldig gode minner fra A Beast Within: A Gabriel Knight Mystery, dette var nok den første virkelig store spillopplevelsen jeg hadde.

Favorittspill det siste året kan jeg si, Dark Souls. Jeg anbefaler alle å gi det spillet en sjanse!

Hvem er din favoritt på Twitter?

Hm, igjen et ganske vanskelig spørsmål. Jeg liker Nathan Fillion (@NathanFillion), skuespiller i Castle og Firefly.

Av spillfolk så følger jeg blant annet @therealcliffyb, produsent av Gears of War-serien.

Hvis det skulle være en ikke-person så er valget @Killscreenmag, som står på den geniale spillsiden og bladet Kill Screen.

Dagens favoritt-app til nettbrett/mobil?

Spotify. Ganske lett, det er den ene appen jeg hadde savnet mest.

, , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon