Facebook Timeline er rett rundt hjørnet, slik har profilen din sett ut siden starten!

15/11/2011

Internett, Nyheter

Facebook viste frem den neste oppdateringen av Facebook, Timeline, på F8-konferansen i slutten av september. Da virket det som den var rett rundt hjørnet og jeg bestemte meg for å vente på offisiell lansering. Men i går gikk jeg tom for tålmodighetssmørning og tok denne guiden til hjelp for å få tidlig tilgang til den redesignede profilsiden som nå altså heter Timeline.

Dette fikk meg til å tenke på hvordan Facebook har forandret design (til mye frustrasjon der ute) opp igjennom. Jeg kom da over disse bildene: Bildene er fra Mashable.com

2005: Originalen og som mange kanskje husker fra filmen Social Network så het siden da The Facebook.

2006: Her kom den første feeden, en liten ministrøm av informasjon om brukernes aktivitet.

2007: Året jeg logget meg på Facebook for første gang, det ble litt mer interaksjon imellom brukerne og Facebook Gifts ble  introdusert.

2008: Nytt år, nytt design. Apper og tabs på profilen var de største oppdateringene.

2009: Året da pages kom på banen. Pages er de Facebooksidene som man kan like for å få oppdateringer fra en bedrift, person eller kanskje din favoritt teknologiside? Lik gjerne Teknolicious på Facebook!

2010: I 2010 kom  den profilsiden de fleste finner på sin Facebook i dag. Vi fikk bilderekka øverst som mange gjorde mye kreativt og morsomt ut av. Samtidig kan man finne informasjon om hvilke venner og sider man deler med den personens profilside man besøker.

2011: I år ble vi introdusert med, den ikke alltid like populære, minifeeden i det øvre høyre hjørnet. Her kan for eksempler venners Justin Bieber-utskeielser på Spotify få uante følger!

Til slutt følger altså nyeste versjon av profilsiden og Timeline er en skikkelig stor oppdatering. Jeg har lekt meg litt med den siden i går og jeg tror den kan falle i smak hos mange.

Dog får du satt både kreativiteten og Photoshop-ferdighetene dine på prøve for å finne en kul måte å bruke profilbilde og coverbilde på.

Nettets ryktebørs skal ha det til at Timeline rulles ut til alle i løpet av de nærmeste ukene. Facebook arrangerte nettopp en pressedag i New York der det bli hvisket om et par ukers tid til lansering, så hold øye med en Facebookprofil nær deg for å være klar til nok et skifte.

Har du testet nye Timeline? Gleder du deg? Eller fylles du nok en gang av frustrasjon over nye endringer?

, , , , , , ,
anti fatigue mats amazon