Apples infomercials mot Androids actionfilmer

14/11/2011

Kommentar, Mobil

Bilde fra Motorolas actionfilm

I går kveld da jeg satt og så på amerikansk fotball ble jeg, som seg hør og bør når man ser amerikansk tv, utsatt for noe (les: mye) reklame. Det var bilmuskler og grisete hamburgere, men også reklame for to av høstens hotteste nye mobiler. En fra Apple og en Android fra Motorola. Og da slår det deg, det er ikke rart at iPhonen selger så mye til «vanlige folk», mens mange tror Android kun er for «nerdene». Ser du reklamene, som du finner under, vil du se to vidt forskjellige tilnærminger til reklamefilmer. Filmene er nøyaktig like lange, 31 sekunder, men mens du fra Apple får en innføring i iCloud og lærer hvordan du kan bruke Siri(om du snakker engelsk, vel og merke!) til å hjelpe deg med både det ene og det andre, så har Motorola laget to «actionfilmer» helt uten fokus på selve produktet.

Det å overforklare kan ofte være et dårlig reklamevalg, men på en annen side når du gjør det såpass enkelt og elegant som det Apple gjør her, så får du en informercial som selger to av de, ellers få, forbedringene som iPhone 4s har fått.

Motorolas actionfilmer prøver selvsagt å få frem at den nye Droid Razr er helt rå. Det er den forsåvidt, vi får et kjapt blikk på hvor tynn den. Som jo er dens største fordel, kun 0,71 cm og i tillegg vet de som er over snittet interessert i nye telefoner at denne har kevlar-innpakning. Tøft, men det sier ikke noe om hva du kan bruke den til.

Er det bare jeg som mener at Apples markedsføringsavdeling gjør noen geniale trekk her? Android har vel så mange funksjoner og muligheter som iPhone, kan ikke Google og gjengen heller vise frem disse? Er Android bare for nerdene? Diskutér gjerne i kommentarfeltet under.

, , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon