Sexy bærbare, forhåpentligvis er de kommet for å bli!

04/11/2011

Data, Nyheter

Sexyness på bærbar-fronten er ikke lengre bare forbeholdt MacBook Air. De store produsentene av bærbare Windows-maskiner har kastet seg på designekonkurransen(og takk for det!). Segmentet kalles Ultrabooks og er dampende hete på markedet om dagen. 

For å være en Ultrabook må maskinen være under 2 cm tykk, veie under 1,4 kg, ikke ha vanlig harddisk, men SSD, ingen optiske drev(ingen CD-ROM), god batteritid, ikke under 5 timer og meget rask oppstart. Dette er Intels regler og Ultrabooks er faktisk et varemerke registrert av den amerikanske prosessorprodusenten. Alle disse reglene må følges for å oppnå Ultrabook-status samtidig som maskinen selvsagt skal inneholde en av Intels CULV-prosessorer. Disse er svært energibesparende men likefullt gir deg en fullverdig PC-opplevelse.

La oss ta en titt på de Ultrabookene som finnes der ute.

Samsung Series 9 

Ok, Samsung Series 9 er ikke offisielt en Ultrabook, men å si at den ikke er i direkte konkurranse med Ultrabooks og MacBook Air blir ihvertfall feil.

Maskinen har et meget elegant design og «karosseriet» er laget i Duralumin, et meget sterkt og lett materiale som også gir den sexy finishen som preger Samsuungs «ultrabook». Den kommer i flere modeller, men hvis du legger 10 tusen på bordet så får du en 13″-tommers versjon med Core i5-2467M, 4GB RAM og 128GB SSD.

En av årets beste reklamer for min del, og den helt klart beste reklame på internett, er for nettopp Samsung Series 9:

Den nevnte versjonen av Samsung Series 9 får du kjøpt på Mpx.no for 10.290,-

ASUS Zenbook UX31 og UX21 

Dette er nok min personlige favoritt av de Ultrabookene som er på (vei ut på) markedet nå. Og ja, denne er en ekte Ultrabook. Sirklene  på metallokket er ikke bare meget stilige, men de har også en anti fingeravtrykkeffekt. Zenbookene oppfyller alle kravene til å være Ultrabooks, både på design og maskinvarefronten. Zenbook-serien til Asus inneholder i første om gang den 13-tommer store UX31 og den 2-tommer mindre lillebroren UX21.

Minstemann UX21 kommer med 11,6″ skjerm, Core i5-2467M, 4GB RAM og 128GB SSD. Prisen er 7990,- og du kan forhåndsbestille den hos Mpx.no nå og så sender de den ut 17.november.

Det som skiller UX31 fra UX21 er at den har 13,3″ skjerm og en bedre prosessor, Core i7-2677M. Og at den koster 1000 kroner mer da. Denne kan også forhåndsbestilles med utsendelse den 17. november fra MPX.no

Acer Aspire S3

Trenger du litt større lagringsplass så få du absolutt valuta for pengene om du går for Acers Ultrabook, den elegante Acer Aspire S3. For litt over 9000 får du samme prosessoren som UX21 men en dobbelt så stor SSD. Core i5-2467M, 4GB RAM, 240GB SSD.

Denne er heller ikke landet i norske butikkhyller riktig ennå, men den forventes i løpet av november. Du finner forhåndsbestilling hos MPX.no for 9290,-

Heite maskiner 

Disse maskinene er heite både utseendemessig og på markedet. Minibærbare som mange kjøpte for et, to, tre år siden er på vei til å bli spist av iPad og de andre nettbrettene. Men Intel har ingen planer om at du skal slutte å kjøpe bærbare og håper at Ultrabooks skal stå for ikke mindre enn 40% av laptop-salget neste år. Det blir en spennende utvikling å følge.

Skal du ha deg en Ultrabook? Hvilken liker du best? 

, , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon