Min teknologihverdag: Morten Magnusson

I artikkelserien «Min teknologihverdag» vil Teknolicious finne ut hvilke teknologiske produkter som preger hverdagen til folk, og hvorfor de har valgt akkurat disse. Har du tips til noen som bør bli intervjuet, så send en e-post.

Første mann ut er Morten Magnusson. Han er gründeren bak Norges beste forum for bloggere, BareBlogg.no. I tillegg har han sin egen blogg, Magnusson Beta, der mange av de komponentene som han har i sitt teknologiske oppsett er grunnlaget for innleggene. 

Min teknologihverdag

Hvilket oppsett av datamaskin(er), mobil og nettbrett har du i dag?

Oi, hvor skal jeg begynne? Jo, i teknisk rom har jeg en maskin som kjører SBS2003, en maskin som går som Windows HomeServer aka WHS, en som HW brannmur med opensource Endian Firewall, og en annen som webserver (pensjonert). WHS blir brukt som backend til hjemmekinoen min, altså til å lagre filmer osv. Selve mediaspilleren er en liten Western Digital Live.

Western Digital Live gjør jobben helt fantastisk! Før denne hadde jeg dedikert HTPC med opensource MediaPlayer, og før det en gammel Windows XP.

På kontoret mitt står det 3 PC`er, to privat og en jobb (laptop). Alle ungene har en egen PC og det samme har kona!

I fjor sommer gikk jeg til innkjøp av iPad og iPod. Særlig iPad`en har snudd opp ned på surfevanene til familien Magnusson. Denne går mer eller mindre 24/7, enten til spilling, jobb, eller som en god gammeldags nostalgisk avis etter middag…

Rundt samme tid kjøpte jeg Samsung Galaxy S, og som jeg var rimelig fornøyd med. Den bar preg av litt barnesykdommer, som dårlig GPS, lagg i OS og et par andre småting. Da jeg fikk sjansen til å få iPhone4 på jobben for om lag et halvår siden takket jeg ja til det. iPhone4 var super helt til den tok kvelden på en fjelltur jeg var på. Da var det bare til å sette i gang en ny bestilling på Samsung Galaxy S2. Jeg er ikke noe fanboy av noe slag, men SGS2 må vel være den beste mobilen jeg har hatt. Den er rask, stor fin skjerm, og alle barnesykdommene som var på SGS1 er borte – yeh!

Hva er bakgrunnen for valget av disse komponentene?

Alle mine kjøp er alltid nøye planlagt, i den forstand at jeg kjøper aldri et produkt uten å ha lest alt som er å lese av tester og reviews. Hvis jeg  må trekke frem et produkt som jeg er ganske avhengig av (utenom mobilen) så  må det være iPad`en. Denne har overrasket meg/oss stort både på brukervennligheten, kvaliteten og bruksområdene.

Hva foretrekker du helst Mac eller PC?

PC, men er tilbøyelig til å prøve Mac.

Dagens favoritt-app til nettbrett/mobil?

Disse appene er et must på alle mine gadgets; Shazam (gir deg navnet på låten du nettopp hørte på radio), Spotify, TapaTalk (forum app), Endomondo Pro (trenings app), Google Analytics app.

Hva består oppsettet i stua av?

Jeg har hjemmekino som består av Western Digital Live (spiller) og WHS (media bibliotek), 55″ LCD, HK reciver, 5.1 med hjemmebygd sub!

, , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon