Apples iCloud presser frem gratis nettsky-bonanza

26/10/2011

Internett, Nyheter

 

Sammen med det nye operativsystemet iOS 5 slapp Apple også nettsky-tjenesten iCloud. Her får du 5GB gratis lagring i nettskyen(altså på en Apple-server), men det er mulig du, som jeg, er litt usikker på hva som lagres der og hvordan man får tilgang til det. Jeg har ihvertfall ikke klart å få helt oversikten ennå.

Hvordan man bruker iCloud får bli et annet innlegg, i dette innlegget skal vi se på hvilken effekt iCloud har hatt på konkurrentene.

Box.net

Box.net minner mye om navnebroren Dropbox. Men etter å ha testet den litt er det ikke like sømløst og elegant som den mer populære Dropbox. Allikevel er de absolutt å regne med og nå har de kommet med tilbud som du er ganske dum om du sier nei til. For om du laster ned iPhone/iPad-appen til Box.net får du ikke mindre enn en 50GB stor konto. Det er veldig mye for å være en gratis konto. Tilbudet varer frem til 2.12.2011.

HTC og Dropbox 

HTC kunne i går melde at de har inngått en avtale med Dropbox om å tilby en 5GB-konto sammen med alle nye Androidmobiler fra nå av. Da er du allerede halvveis til de 10GB du kan oppnå som gratiskonto hos Dropbox. Vil du starte med en 2GB+250MB konto hos Dropbox allerede i dag så kan du bruke denne lenka så får jeg også utvidet kontoen min med 250MB.

25GB på Hotmail og SkyDrive

Før Google kom på banen med Gmail var det Hotmail som var det helt store innen gratis e-post. Det mange som har en konto hos Hotmail ikke vet er at der har de et tilbud om 25GB lagring. Tilbudet heter SkyDrive og blir mer og mer implementert i Hotmail-grensesnittet. Dessverre er grensesnittet for oss brukere ikke veldig enkelt å ha med å gjøre, men absolutt en fin ekstramulighet for de som trenger litt backup-plass. Du har også en mulighet til å laste ned et program sammen med MSN, Live Video Maker o.l. som heter Live Mesh. Det passer på å ha en eller flere mapper synkronisert på din Hotmail-konto. Men av en eller annen grunn er det kun mulig å bruke mer enn 5 av de avsatte 25GB sammen med Live Mesh.

Dropbox for bra til å unngå 

Hverken 50 eller 25GB er nok til å lure meg vekk fra Dropbox. Det bare fungerer for bra. Jeg har tidligere skrevet om noen fine Dropbox-tips på Teknolicious som viser litt hva Dropbox er god for. Og skulle jeg fylle opp alle GBene på gratiskontoen så vil nok Dropbox bli en av de nettjenestene jeg gledelig betaler for.

Spørsmålet nå blir, når kommer Google på banen?

, , , , ,
anti fatigue mats amazon