Jakten på iPhone 5, del 3: iPhone 4s, to buy or not to buy?

18/10/2011

Mobil, Nyheter

Jakten på iPhone 5 er en artikkelserie der vi følger Mathias og hans samboer Helena i deres jakt på hver sin iPhone 5. Serien vil følge oppbygging frem mot lansering av den nye iPhonen og hvordan de to går frem for å skaffe seg iPhone 5 så fort den er å finne på markedet.

Jakten på iPhone 5, det er jo nesten feil å fortsette artikkelserien nå. Men på den annen side, så var det egentlig «iPhone 5» som var målet. Spørsmålet er bare om man skal nøye seg med iPhone 4s så lenge. Begge våre iPhonejegere skal ihvertfall det. Men skal du? Her kan du kanskje finne hjelp til svaret.

Les foregående deler av Jakten på iPhone 5:
Del1: Forbanna møkkatelefon!

Del2: Forventinger 

Det ble en voldsom nedtur for de som før lanseringen av iPhone 4s hadde bestemt seg for at de skulle bytte ut sin telefon med den nye iTelefonen fra Apple.

Av de som svarte på Teknolicious på Facebook sitt spørsmål om hva Apple kom til å lansere var de fleste overbevist om at det (endelig) kom to modeller, noen mente bare iPhone 5, mens ingen mente bare iPhone 4s. Et lite bilde på de forventingene som ikke ble oppfylt. Men legger man skuffelsen til side og ser hva som egentlig ble presentert kan man begynne å veie for og i mot om man skal kjøpe den nyeste telefonen fra folkene i Cupertino.

Er den verdt det? Både ja og nei! 

iPhone 4s har nå kommet på markedet i flere land. Store teknologinettsider i USA fikk prøve telefonen før den kom for salg i butikkene slik at de kunne ha sine tester klare til salgsstart. Det som er en gjengganger fra disse testene er at telefonen er meget god, responsiv og kjapp. Kameraet er «top notch» blant mobiltelefoner og den dårlige samtalekvaliteten på forgjengeren er forbedret. Samtidig har man Siri, den personlige assistenten, som kan bli en fin greie. Alt det er vel og bra, men som de også konkluderer med så er ikke dette nok til at det er noe særlig poeng i oppgradere fra iPhone 4.

Engadgets test til venstre, Thisimynexts test til høyre

Testene i sin helhet finner du her: Engadget og Thisimynext Eventuelt så kan du se en rask videoreview fra Thisismynexts Joshua Topolsky her:

Jeg skal ikke, skal du?

iPhone 4s kommer i norske butikker den 28. oktober. Jeg føler meg ganske sikker på at den kommer til å selge vel så bra som tidligere modeller. Det er bare sånn Apple fungerer. Men trenger man den? Går man fra en «dummobil» (ja, Nokia 3210, jeg tenker på deg!!) eller en aldrende smartmobil, typ iPhone 3Gs eller HTC Legend så er dette en stor oppgradering.

Men skal du gå fra iPhone 4 så bør det være av lignende grunn som vår mann Mathias, hans iPhone 4 fungerer ikke optimalt, det er så vidt han kan bruke den som en mobil som det er. Apple tar ikke ansvar og gir ikke service, og han hadde for lengst bestemt seg for å kjøpe en ny når den kom. Han ble selvsagt skuffet over de manglende nye funksjonene/oppdateringene. Og Siri, som: «ser ganske kult ut», i følge Mathias, fungerer ikke særlig godt utenfor USA ennå. Ikke minst fungerer hun ennå ikke på andre språk enn engelsk, tysk og fransk.

Det at Siri, som da ikke er spesielt egnet for norske kunder(per dags dato), er et av de største salgsargumentene til Apple blir for lite for meg. Jeg ville heller ventet og sett an den Google-lanseringen som er på trappene (natt til onsdag 19.oktober) for å se hva slags monster som kommer fra den kanten.

  Skal du kjøpe iPhone 4s? Hvorfor/hvorfor ikke? 

, , , , , , ,
anti fatigue mats amazon