Snart smeller teknobomben, se opp for The Verge!

14/10/2011

Internett, Nyheter

For de som leser Teknolicious nå og da så dukker ofte Thisismynext opp som kilde for min informasjon. Thisismynext er en teknoblogg bestående av en gruppe journalister som brøt ut av den meget store, amerikanske teknobloggen Engadget. Det var sjefsredaktøren i Engadget, Joshua Topolsky, som ikke lengre orket å bli kneblet av eieren og nettgigangten AOL til kun å skrive om de sakene som ga mest klikk og dermed også mest mynt i kassa til AOL.

Topolsky fikk etterhvert med seg A-laget fra Engadget-skuta og startet bloggen Thisismynext. Det var hele tiden klart at den siden kun var et hvileskjær mens den nye ideen/siden skulle settes opp.

Nå er vi kommet til det punktet at Thsismynext roer ned aktiviteten for å legge siste hånd på verket, nemlig teknologinettsiden…

…The Verge. Går du inn på theverge.com nå får du kun muligheten til å følge dem på Twitter eller melde deg på en e-postliste for å motta informasjon om The Verge. Det er flere måneder siden jeg la inn min e-postadresse, men det er ennå ikke kommet noe e-post.

The Verge

Topolsky og vennene hans har klart å holde tilbake det meste av informasjon angående prosjektet. Men noe vet vi.

Det ble tidlig klart at siden skulle hostes av sports-nyhetsiden SB Nation. Grunnen skal være at det systemet de bruker der er helt nytt innen internett-utvikling og  at dette skal gjøre The Verge til en ny type teknoblogg. Noe av det som nevnes med en fordel med SB Nation er at brukerne er med på generere innholdet, med mikroblogger, bilder og video.

The Verge har samlet kjernen av de journalistene som gjorde Engadget til den teknobloggen den har vært siste årene samt inkludert nye journalister fra hele verden. Det er ingen tvil om at The Verge ønsker å gå rett i strupen på Engadget, Gizmodo og de andre store konkurrentene.

Tumblrbloggen Predicting The Verge er en interessant side om du føler for å gå i dybden på hva vi kan forvente oss av The Verge. Forfatteren, som enkelt og greit kaller seg «A Fan Of The Verge», har virkelig gjort seg flid. Han bygger innholdet på en sak med en av mennene bak SB Nation samt den informasjonen som har kommet fra Topolsky og andre i The Verge.

-Innen et par ukers tid

Videoen under er et klipp fra nattens Late Night with Jimmy Fallon der Topolsky fra tid til annen opptrer som deres teknologiekspert. Her viser han frem iPhone 4s og den nye «assistenten» Siri. I tillegg nevner Jimmy Fallon den nye nettsiden og Topolsky røper at den kommer i løpet av et par uker.

Er du interessert i Thisismynext/The Verge og Joshua Topolskys iPhone 4s-test kan du sjekke ut denne videoen:

The Verge kommer til å bli stort, veldig stort. Hvilestedet, Thisimynext, har over en million unike, daglige lesere, med over 3,5 million sidevisninger. Kombinert med  at de ikke poster mer enn 3-4 saker om dagen. Det er rimelig bra for en blogg som ikke er et halvt år gammel en gang.

Jeg sier bare, rydd plass i bokmerkene, The Verge kan bli en favoritt!

, , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon