Installert iOS 5? Da bør du lese her!

Ok, du fikk lastet ned iOS 5 i går, kanskje fikk du installert med en gang også. Eller så møtte du, som meg og en haug med andre, på en mengde feilmeldinger og medførende frustrasjon. Denne frustrasjonen skal nå være over for de fleste, Apple har fått roet ned serverne sine fra det største trykket og folk har endelig fått iOS 5 på sin iPhone/iPad/iPod. Men du må ikke gi deg der. Her er det du må gjøre for virkelig å få i gang de nye funksjonen i iOS 5:

Jeg kommer over disse videoen på en av mine favorittsider på internett, LifeHacker. En takk til dem for videoene.

Trådløs synkronisering over WiFi 

For å få til trådløs synkronisering mellom iTunes og din iPhone/iPad/iPod, må man faktisk være koblet til strøm, så helt tråd(kabel)løst er det jo ikke. Men absolutt en forbedring.  I videoen under viser LifeHacker deg hvordan du setter det opp første gangen:

iCloud-oppsettet

Igjen så trenger man å sette opp muligheten både i iTunes og på enheten for å få nyheten til å fungere. Det blir spennende å se hvor godt iCloud fungerer. Jeg mener ihvertfall at nettskyen er kommet for å bli.

Varslingsystemet

Det nye Androidaktige varslingsystemet gir deg muligheten til å personliggjøre den nye nedtrekkbare menyen, og hvilke meldinger du skal få på låseskjermen.

Bonusmuligheten – Tastatursnarveier

Ganske så utrolig så har Apple latt være å fortelle om en lekker liten hemmelighet som de har gjemt under «Tastatur» i «Innstillinger». Der kan du gå inn og lagre små tastatursnarveier, altså forkortelser, som du kan skrive inn på tastaturet, og vips, så kommer hele den lange frasen opp. Sjekk ut LifeHackers video for en visuell forklaring:

Har du flere iOS 5 tips? Eller noen kule forkortelser? Del med oss andre iOS 5’ere i kommentarfeltet under!

, , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon