I dag får alle «ny» iPhone – iOS 5 kommer i dag!

12/10/2011

Apps, Mobil, Nettbrett, Nyheter

Oppdatering 12:58(norsk tid): Det er enda ikke kommet noen oppdatering, så da er det naturlig å tro at den kommer klokken 19:00 norsk tid. Det er da oppdateringene har kommet ved tidligere storlanseringer. Grunnen til det tidspunktet er at Apple slipper lanseringen klokken 10:00 hos seg, i California.

Har du fått installert? Les her om hvordan du tar i bruk de nye endringene/funksjonene! 

Den kanskje mest etterlengtede oppdateringen av Apples mobil-os, iOS 5, kommer til en iEnhet nær deg i løpet av dagen. Det nøyaktige tidspunktet har ikke Apple kommentert, men samtidig som du frenetisk trykker på oppdateringsknappen kan du lese litt her om hva du kan glede deg til.

Forbered deg

Det er 2 punkter som må være i orden for at du i det hele tatt skal få nyte nyeste iOS fra Cupertino. Først så må du ha iTunes 10.5 installert på din datamaskin. Du kan enten oppdatere via iTunes selv, eller laste ned her.

Det andre, og mest essensielle, du må ha på plass for å få iOS 5, er at du eier en av disse enhetene:

  • iPhone 4
  • iPhone 3GS
  • iPad 2
  • iPad 1
  • iPod Touch (3. og 4. generasjon)
  • Apple TV

Bruker du tidligere modeller av noen av disse produktene så er du forlatt av Apple, og må klare deg med det operativsystemet du har.

Hva kan vi glede oss til da?

iOS 5 blir en av de størte oppdateringene hittil, med så mange som 200+ oppdateringer. De fleste av disse 200 vil vi neppe merke, men det er noen veldig store endringer også.

Det at operativsystem «låner» litt av konkurrentene er ikke noe nytt. Noe av det mange iPhone-brukere har håpet at Apple skal se til Android for er varslingssytemet. Apples sitt har vært ikke mindre enn håpløst, men nå får man tilgang til alle varslinger i en Android-lignende, nedtrekkbar meny i toppen av skjermen. Her ligger de siste meldingene, så du ikke mister dem uten å ha lest dem. Som fort ville skjedd slik varslingene er nå.

Noe av det som gjør seg best på en iPad er magasiner. Apple har selvsagt sett dette og med iOS 5 kommer nå Newsstand. Det er en lekker app der du enkelt får tilgang til et kobbel av magasiner. Her kan man fort få brukt opp litt av månedslønna!

Safari, Mail, Kamera og Bilder

I nettleseren Safari installerer Apple nå alle reklamefinansierte-nettsiders skrekk, nemlig en «readermode» der du får fjernet alt annet en teksten og bildene slik at du kan konsetrere deg om innholdet. I tillegg får du muligheten til å lagre nettsider lokalt så du kan lese dem etterpå. Kan tenke meg Instapaper og Read It Later er skuffa over den oppdateringen.

I Mail blir det nå mulig å formatere tekst med enkle muligheter som bold, italic og underlined. I tillegg er kontakter litt mer levende og kan for eksmpel flyttes med fingeren fra «Til» til «Kopi» og lignende. For de med iPad så kan også tastaturet gjøres om til «tommeltastatur». Du tar ganske enekelt en tommel på hver side av tastaturet og drar til hver sin side.

Kameraet blir nå enklere tilgjengelig, rett fra låseskjermen. Det blir også mulig å ta bilder med volumknappen, en etterlengtet funksjon. I Bilder får man nå mulighet til å gjøre enkel redigering. Fjern røde øyne, «auto enhance», roter og beskjær bildene dine «on-the-go».

Trådløshet – iCloud

iPad ble introdusert som en «post-PC»-greie. Inntil iOS 5 har man allikevel vært nødt til å koble en iPad, iPhone eller iPod til en maskin med iTunes for å komme i gang. Dette er nå over. Dette på grunn av et av Apples største prosjekter kalt iCloud. Med iCloud får alle en 5GB gratiskonto som kan oppgraderes til flere GB mot flere $. Denne kontoen blir din del av Apple-nettskyen. Disse nettskyene er kommet for å bli, og en godt integrert nettsky i operativsystemet kan bli meget bra.

Apple ønsker at du skal kunne flytte alt av bilder, kontakter, kalendere, e-bøker, musikk og video trådløst og automagisk mellom datamskinen og alle iEnhetene dine.

Dette er noen av oppdateringene som kommer til iOS 5, i tillegg har vi dyp Twitter-integrasjon, iMessage som er en gratis meldingstjeneste mellom alle iOS-produkter og «Reminders» som er en avansert «To-do-list».

For å se Apples egen velpolerte presentasjon av iOS 5 så kan du trykke Play på videoen under.

Har du fått installert? Les her om hvordan du tar i bruk de nye endringene/funksjonene! 

, , , , , ,
anti fatigue mats amazon