Jakten på iPhone 5, del 2: Forventninger

02/10/2011

Mobil

Blir det samme design som forgjengeren? Kjedelig i så fall! Foto: 9to5mac

Jakten på iPhone 5 er en artikkelserie der vi følger Mathias og hans samboer Helena i deres jakt på hver sin iPhone 5. Serien vil følge oppbygging frem mot lansering av den nye iPhonen og hvordan de to går frem for å skaffe seg iPhone 5 så fort den er å finne på markedet.

Mange bruker tiden opp mot lanseringen av nye Apple-produkter til å følge ryktene som sprer seg som ild i tørt gress over nettet. Vår iPhone-jeger Mathias sverger ofte til nettsiden 9to5mac.com for å lese de siste Apple-nyhetene. Nettsiden har vist seg å være pålitelig tidligere. Uansett om alle disse ryktene er sanne eller ei, skaper de voldsomme forventninger. Her er noen av de ryktene som skaper forventninger.

La oss (endelig) snakke (sammen i) iPhone!

-Let’s talk iPhone, haha! Jeg tror de mener «La oss endelig kunne snakke sammen i en iPhone!» Vår hovedperson Mathias er, som nevnt i del 1, ikke spessielt imponert over samtalekvaliteten til sin iPhone 4 og synes slagordet for eventet er noe ironisk. Det er ikke vanskelig å tenke seg at en av de største forventingene han har til sin neste iPhone er at det skal gå an å føre en normal telefonsamtale i den. Han mister dekningen så fort han går inn på soverommet!

iPhone 4s eller iPhone 5? Eller begge?

Denne artikkelserien kan vise seg å ha fått en avsporing allerede før telefonen er sluppet. Ihvertfall navnet. For på tirsdag vil vi få vite navnet på Apples neste iTelefon og spørsmålet er om Mathias skal jakte på iPhone 4s eller iPhone 5. Nevnte 9to5mac holder en knapp på at navnet blir iPhone 4s. Dette fordi det er funnet spor av en iPhone 4s i den siste betaverjonen av iTunes.

Dyre telefoner! Får de en billigere lillebror?

Et annet hett rykte skal ha det til at Apple lanserer to forskjellige iPhones, det kunne virkelig vært spennende. Hva med en raskere, større og nydesignet iPhone 5 til deg og en litt mer veskevennlig(altså mindre), billigere og redesignet iPhone 4s til dama?

Apple er jo nødt til å se hvordan Android dominerer det store markedet for billige smarttelefoner. Du får nemlig mye telefon for pengene om du går i butikken og ser på Android-mobiler til rundt 2000 kroner i dag. Mens en iPhone 4 koster 4900 og den to år gamle iPhone 3Gs koster 4000 kroner.

Men rykter er rykter og vi får bare vente og se hva Apple viser frem. Jeg tror at om iPhone får seg en billigere lillebror så vil Apple-aksjen skyte tilværs. Samtidig kan ryktene om 2 modeller også være mistolket informasjon om at iPhone 4 skal selges billigere, akkurat som  3Gs ble gjort tilgjengelig i en 8GB-versjon til en billigere pris da iPhone 4 kom.

Specs, specs, specs

Apple selv ser ikke ut til å spille så veldig på spesifikasjonene til telefonene sine, mye av grunnen til det er selvsagt det at de som oftest er dårligere enn konkurrentene sine. Unntaket her er Retina Display, den meget gode skjermen som Apple lanserte med iPhone 4. Likevel er spesisfikasjonene viktig for mange. iPhone 4 får mye klager for å kun ha 512MB RAM, men ryktene skal nå ha det til at iPhone 5(la oss fortsatt kalle den det) skal doble minne til 1GB. Prosessoren i den neste iPhonen forventes å bli den samme som når er å finne i iPad2, den Apple-designede A5-prosessoren.

Kameraet vil, i følge ryktene, få et økt antall megapiksler fra 5 til 8 og så skal telefonen få sin egen assistent. Det poppet nylig opp et rykte som virket meget troverdig, det ble avslørt at Apple satser stort på stemmestyring i den nye telefonen. Mer om hvordan det virker kan du lese på Teknolicious’ venneside, Side3.

Mer enn en ny telefon

Jeg vet godt at det er mange fler enn meg som digger Apple-presentasjoner. De er fantastisk gode på å overbevise deg om at dette er et produkt du bare MÅ ha. «Hvor og når kan jeg få tak i dette fantastiske produktet som endrer alt på nytt?» tenker mange. Det er nettopp selve presentasjonen jeg har mest forventninger til.

Å tro at det kun er Steve Jobs sitt verk at Apple har hatt den enorme suksessen, er naivt. Og det at han nå har trappet ned og ikke vil stå i rampelyset på tirsdag tror jeg bestemt ikke vil endre på at dette igjen vil være i en skolering i fantastisk salgsteknikk. Den nye Apple-bossen(på papiret ihvertfall) heter Tim Cook og er forventet å være mannen som står for presentasjonen av iPhone 5. Mest sannsynlig er han «backet opp» av det samme manusforfatter-teamet som Steve Jobs.

Som et avsluttende eksempel på hva slag strofer den nå avtroppede Apple-sjefen har levert siden 1984 kan du ta en titt på denne stilige «musikkvideoen» jeg kom over her om dagen:

Hvilke forventinger har du? Blir det to iPhones fra Apple denne gangen?

Les første del av Jakten på iPhone 5:
Del1: Forbanna møkkatelefon! 

, , , , , , ,
anti fatigue mats amazon