Android-roboter til angrep midt i iPhone-høytiden

30/09/2011

Mobil

Er det slik det neste Google flaggskipet blir seende ut? Foto: Handtek og Google

4. oktober er det 17.mai, julaften og Super Bowl på en gang for Apple-meningheten. Da kommer endelig den neste iPhonen. Vanligvis vil man da anta at de andre aktørene på mobilmarkedet holder seg unna oktober. Men det gjelder ikke HTC og Samsung/Google. De slipper sine nye flaggskip-telefoner innen en uke etter Apple-eventet. 

HTC Sensation XL

Engadget fikk et skjermbilde fra en video av det som skal være den kommende Sensation XL

I følge dailymail.co.uk skal HTC slippe sin neste store Android-mobil kun to dager etter iPhone-slippet. Mobilen som HTC håper du skal kjøpe i stedet for den neste iPhonen er deres nyeste telefon i samarbeidet med hodetelefonprodusenten Beats. Ønske om å tilby en telefon med lyd i verdensklassen er et angrep som går rett i strupen på iPhone, iPod og iTunes.

Mobilen er ryktet å få en 1,5GHz prosessor og skjermen blir ikke mindre enn 4,7 tommer over diagonalen.

Beats-logoen på baksiden og kvalitetslyd i ørene er en del av et prosjekt HTC har med hodetelefonprodusenten og det er et spenstig trekk å gå til angrep på iPhone på denne måten.

Google Nexus Prime

Og ikke lengre enn en uke etter Apple-jippoet så slipper Google sin neste, og tredje, i serien av Nexus-telefoner. Som Nexus S er også den produsert av Samsung. Nexus-telefonene fra Google er ofte først ute med ny teknologi, og ikke minst, en ny versjon av Android.

Det er ventet at samtidig med lanseringen av versting-telefonen så kommer også det neste store steget i Android-historien, nemlig Ice Cream Sandwich. For Google og Androids disipler er en ny Nexus-telefon og en ny versjon av operativsystemet like stort som en ny iPhone.

Mobilen kan være et steg i riktig retning når det gjelder batteritid, for mobilen skal etter ryktene utstyres med en strømgjerrig Super-AMOLED skjerm på 4,5 tommer. Dette er skjermer Samsung ofte får skryt for. Og for å spare enda mer batteri skal Nexus Prime, i følge Amobil, kjøre en rykende fersk 1,5GHz, to-kjernet prosessor fra Exynos. Prosessoren som har fått navnet Exynos 4212 skal bruke 30% mindre strøm, men samtidig være 50% raskere enn forgjengeren som nå sitter i de populære Samsung Galaxy S2-mobilene. Hovedårsaken til at Exynos får til denne kvalitetsøkningen er en endring i byggeprosess fra 45 nanometer til 32 nanometer.

Det er umulig å være helt sikker på hva Apple viser frem på iPhone-eventene, men at HTC og Samsung/Google slipper verdige utfordrer i løpet av en uke etter Apple betyr at du og jeg skal få litt å velge mellom utover høsten. Det er bare å glede seg!

Følg Teknolicious for flere gode teknosaker: Facebook og Twitter

 

, , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon