Videolekkasje av Ice Cream Sandwich, og er det Nexus Prime og neste Android som kommer 11. oktober?

29/09/2011

Mobil

Skjermbilde fra videoen som Engadget har fått tak i

En heldig eBayer kjøpte seg en Google Nexus S og fikk mest sannsynlig neste Androidversjon, Ice Cream Sandwich, med på kjøpet. Han var såpass all right at han lagde en liten video så resten av oss som gleder oss til Ice Cream Sandwich kan få en snikpremiere. Men nå trenger det ikke å være så lenge å vente til offisiell lansering heller, for teknojournalister i USA har i løpet av natten mottatt invitasjon fra Samsung og Google der det mest sannsynlig skal komme både ny, Google-sertifisert, software og hardware. Ice Cream Sandwich-videoen finner du lengre ned i saken.

Google Nexus Prime

Thisismynext sin invitasjon til eventet i San Diego, bilde:Thisismynext

Slik ser invitasjonen, som Thisismynext fikk, ut. Det at Samsung holder pressekonferanse for å slippe nye mobiler er ikke uvanlig, men det som får mange til å tro det nå er på tide med ny Nexus-telefon fra Google er selvsagt Google-logoen nederst og frasen: «and a look at what’s new from Android.»

I tillegg passer tidsperspektivet som er meldt fra Google veldig bra. Det kan derfor bli noen hektiske, mobilfylte, uker fremover. Apples iPhone kommer jo som mange vet akkurat en uke tidligere.

Android Ice Cream Sandwich

Men har vi noen grunn til å glede oss til 11. oktober da? Absolutt, som videoen under viser så er det en ventet mix av Gingerbread og Honeycomb som preger Ice Cream Sandwich. Og så var det jo meldt fra Google-hold at denne Androidversjonen skulle samle nettbrettene og mobilene på samme plattform igjen.

Dette er det første vi ser fra Ice Cream Sandwich og det første som møter oss er en ny låseskjerm, tydelig inspirert av Honeycomb. Kamera-appen ser litt forandret ut, og det samme gjelder «Notification-baren.» Begge to har fått noen strøk med den Honaycomb-blå malekosten. På hjemmeskjermen er det en egen mappe for Google-apps, Google+, Youtube, Gmail, Maps, osv. Holder man hjem-knappen inne kommer de kjørende appene opp i en lekker multitaskmeny, lignende den vi finner i Honeycomb. Og applikasjonsmenyen har nå fått en fane for apps og en for widgets.

Nå er det viktig å legge til, som Engadget også nevner, at dette kan være snakk om en custom ROM(en «hjemmelaget» Androidversjon), men det er lite trolig og hvis det er en custom ROM så vil jeg ha tak i den så fort som mulig!

Jeg synes Ice Cream Sandwich ser lekkert ut, og gleder meg til å sjekke det ut. Hva synes du?

Kilde: Engadget, Thisismynext

, , , ,
anti fatigue mats amazon