LG Optimus 2X får endelig videosamtaler via Skype, men Gingerbread har enda ingen dato!

29/09/2011

Apps, Mobil, Programvare

Endelig kan også vi med Optimus 2X foreta videosamtaler på Skype

I dag kom det en etterlengtet oppdatering fra Skype(Android Market) som gjør at ikke mindre enn 14 nye Androidtelefoner får tilgang til Skypes videosamtaler. Dermed har vi Optimus 2X-eiere fått noe å glede oss over i september ihvertfall. For helt siden utgivelsen av 2X, som var den første mobilen med to-kjernet prosessor, i januar har LG sagt at Gingerbread-oppdateringen er på vei. Nå viser kalenderen straks oktober og fortsatt må man roote telefonen og installere uoffisiell programvare for å få Gingerbread på sin Optimus 2X. Jeg kontaktet LG for å forhøre meg om når oppdateringen kommer. Svaret var ikke veldig oppløftende.

Gingerbread i løpet av høsten

– I løpet av høsten. LGs PR Manager svarer både hyggelig og kjapt på e-posten fra Teknolicious. Dessverre har hun ikke noe mer å komme med enn at Gingerbread-oppdateringen som mange venter utålmodig på, skal komme i løpet av høsten. Hun sier at selvsagt ønsker LG at den skal komme så fort som mulig, men samtidig er de nødt til å teste softwaren grundig slik at den ikke skaper problemer.

Dessverre har det vært mye problemer for den ellers populære telefonen. Optimus 2X ser fantastisk ut, skjermen er meget god og den oppfattes som en telefon med solid byggekvalitet. Men alt dette har for mange kommet i skyggen av problematikk med plutselige omstarter, meget varierende batteritid, under pari samtalekvalitet og telefoner som skrur seg av under ladning. LGs PR Manager mener og håper at de fleste er kvitt det meste av disse problemene med de seneste oppdateringene som har kommet i løpet av sommeren.

Skulle du fortsatt ha problemer med din telefon etter å ha oppdatert til siste versjon av softwaren, v10d, ønsker LG at du kontakter deres kundeservice på 800 187 40.

Hva med Ice Cream Sandwich, da?

Mye tyder på at Androids neste storoppdatering lanseres allerede om halvannen uke, som nevnt ser det ikke ut som Optimus 2X er over på Gingerbread en gang på det tidspunktet. På spørsmål om Ice Cream Sandwich-støtte for Optimus 2X hadde ikke LG noe definitivt svar.

Det er derimot naturlig å anta at også den oppdateringen kommer til Optimus 2X en gang, ettersom LG var en av de store produsentene som hadde inngått en avtale om at alle fremtidige Google oppdateringer skulle komme til alle mobiler innen 18 måneder etter at de kom på markedet. Og 2X’en har definitivt maskinvare nok til å nyte et par Android-desserter til…

Endelig video-Skype

Skjermbildet øverst i denne saken er fra min Optimus 2X, der jeg i dag endelig fikk tilgang til videosamtaler på Skype. Det kameraet foran på mobilen har vært litt for lite brukt til nå synes jeg. Etter en kjapp test kan jeg si at det fungerer utmerket. God kvalitet over både WiFi og 3G.

På Android Market skriver Skype at om man kun har Froyo (Android 2.2) så fungerer ikke frontkameraet til videosamtaler. Om det stemmer vet jeg ikke, ettersom jeg kjører en custom ROM med Gingerbread. Om noen andre med Optimus 2X og den offisielle ROMen kan sjekke om frontkameraet fungerer på Skype så del det gjerne i kommentarfeltet under.

Til slutt to tips til deg: 

-Vil du ta egne skjermbilder på din Optimus 2X så holder du inne knappen på toppen av mobilen samtidig som du trykker på hjem-knappen.

-For å avslutte Skype-appen (som kan bli slitsom å ha på om du har mange kontakter) så må du ganske enkelt logge deg ut (trykk Meny-knappen når du er på hovedsiden til appen).

, , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon