Jakten på iPhone 5, del 1: Forbanna møkkatelefon!

26/09/2011

Mobil

Jakten på iPhone 5 er en artikkelserie der vi følger Mathias og hans samboer Helena i deres jakt på hver sin iPhone 5. Serien vil følge oppbygging frem mot lansering av den nye iPhonen og hvordan de to går frem for å skaffe seg iPhone 5 så fort den er å finne på markedet.

«Forbanna møkkatelefon,» Mathias kaster frustrert fra seg telefonen på bordet etter at nok en samtale er blitt ødelagt fordi personen i den andre ende ikke hører hva Mathias sier. «jeg skal lett kjøpe den nye iPhonen den dagen den er her!»

Ironisk nok er det Apples egen iPhone 4 Mathias nettopp, frustrert, har kastet fra seg. Han har hatt den et drøyt år og det har knapt hvert godord å høre om telefonen. For det meste har han klaget over en feilmelding om feil tilkoblet ekstrautstyr(han har aldri brukt ekstrautstyr til den) eller nevnte ødelagte samtaler etter at Mathias forsvinner fra personen som sitter i andre enden av luren.

Ved siden av sitter Mathias sin samboer, Helena. Hun er strålende fornøyd med sin iPhone 3GS, men har bestemt seg for å holde et kjøpsmønster der hun kjøper ny iPhone annet hvert år. Det betyr at årets modell, iPhone 5 (eller blir det 4S?) skal kjøpes inn. Og de har begge ventet lenge på at den skal komme. » Til sommeren, da skal vi kjøpe den nye iPhonen,» har vært mantraet siden sist vinter, men nei. Det dukket aldri opp noen ny iPhone i sommer og nå, i andre halvdel av september, ser det ut til at alle som ønsker seg den nye iPhonen må vente nok en måned før Apple tar frem alle salgstriksene i boka og braklanserer nok en smartmobil som konkurrentene skal strekke seg etter.

Mathias og Helena er som så mange andre bitt av Applebasillen. Stilig design, brukervennlighet og statusen som henger ved Appleproduktene får mange kjøpesterke «twenty-somethings» til å kjøpe både, mobiltelefoner, laptoper og nettbrett fra Jobs & co. Det Cupertino-baserte selskapet har balletak på konkurrentene i mange av markedene de stiller i og viser ingen tegn til å stoppe der hvor de er nå.

Mathias sine erfaringer med Apple er tydelig todelt, han er meget fornøyd med produktene, både laptopene og mobiltelefonene, men det er når de virker som de skal. Når det blir problemer skinner det igjennom hvor skoen trykker hos Apple. Servicen. Problemene med telefonen er det Mathias som får skylda for, kondens skal være problemet. Og når noe går skeis med Macbooken koster reparasjon eller nye deler/tilbehør ofte mer enn middels god Windowsmaskin.

Allikevel ser ikke dette ut til å stoppe hverken Mathias eller Helena og hungeren etter iPhone 5 blir bare større og større frem mot lansering av den nye iPhonen.

Del 2: Forventninger

Del 3: iPhone 4s, to buy or not to buy? 

La jakten begynne! Lik Teknolicious på Facebook for å få med deg de neste delene av Jakten på iPhone 5!

, , , , , ,
anti fatigue mats amazon